1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İYİMSERDİM ŞİMDİ DAHA DA İYİMSERİM”
“İYİMSERDİM ŞİMDİ DAHA DA İYİMSERİM”

“İYİMSERDİM ŞİMDİ DAHA DA İYİMSERİM”

Liderler Görüşmesi Dört Buçuk Saat Sürdü;

A+A-

 

EIDE: “İYİMSERDİM ŞİMDİ DAHA DA İYİMSERİM”

“ÖZLÜ KONULARA GEÇİLDİ... YÖNETİM, MÜLKİYET VE TOPRAKTA KRİTERLER ELE ALINDI”

Liderler görüşmesi sona erdi. BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunun çözümü konusunda iyimser olduğunu, liderlerin gösterdiği kararlılıktan sonra bugün daha da iyimser olduğunu vurguladı.

Eide, bugün, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde liderler arasında gerçekleştirilen ve yaklaşık  dört buçuk saat süren görüşmenin ardından, liderlerle birlikte dışarı çıkarak basına ortak açıklamayı okudu.

Eide, liderlerin bugünden itibaren özlü konulara odaklandıklarını ve “Yönetim, Mülkiyet ile Toprakta Kriterleri” ele aldıklarını açıkladı.

Norveçli diplomat, Kıbrıs müzakerelerinin sonuca ulaşabileceği konusunda iyimser olduğunu ve son görüşmelerden sonra liderlerin çözüm konusunda gösterdiği kararlılıktan dolayı daha da iyimser bulunduğunu vurguladı.

Eide, iki liderin, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası’nın 8 Temmuz’da gerçekleştireceği etkinlikte biraraya geleceklerini kaydetti. Liderlerin müzakereler çerçevesindeki görüşmesi ise 10 Temmuz’da olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.