1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZBUL: “BİZDE ZİKA VİRÜSÜ RİSKİ YOK”
İZBUL: “BİZDE ZİKA VİRÜSÜ RİSKİ YOK”

İZBUL: “BİZDE ZİKA VİRÜSÜ RİSKİ YOK”

İzbul: “Bizde zika virüsü riski yok”

A+A-

Rum Sağlık Bakanlığı, tüm dünyada kamu sağlığını tehdit eden bir virüs olarak nitelendirdiği Zika virüsü nedeniyle alarma geçtiğini açıklarken, KKTC Sağlık Bakanı Salih İzbul, böyle bir risk olmadığını vurguladı

Rum Sağlık Bakanlığı’nın, Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm dünyada kamu sağlığını tehdit eden bir virüs olarak nitelendirdiği Zika virüsü nedeniyle, alarma geçtiği açıklandı. Rum kesiminin endişelerine karşın, Haberal Kıbrıslı gazetesine açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Salih İzbul, Kuzey’de öyle bir risk olmadığını açıkladı.

Rum Sağlık Bakanlığı yetkili birimleri, Zika virüsünü sıkı takip altına aldıkları belirtildi

Fileleftheros gazetesinde yer alan haberde, Rum Sağlık Bakanlığı yetkili birimlerinin, Zika virüsünü sıkı takip altına aldıkları belirtilirken, yetkili bir kaynak ise gazeteye açıklamasında, virüsü yayan sivrisinek türünün Kıbrıs’ta olmamasının iyi bir şey olduğunu belirtti. Ancak haberde bu durumun Sağlık Bakanlığı'nı yatıştırmadığı, çünkü uzak dahi olsa yurt dışından ülkeye vaka girişi olması ihtimali bulunduğu ifade edildi.

İzbul: “Biz Dünya Sağlık Örgütü ile işbirliği içerisindeyiz”

Kuzey kesimde zika virüsü konusunda riskin olmadığını vurgulayan İzbul, “Arkadaşlarımız araştırdılar ve baktılar. Bizim açımızdan şu anda öyle bir risk yok. Oluşumu halinde muhakkak tedbirler alınacaktır. Biz Dünya Sağlık Örgütü ile işbirliği içerisindeyiz. Yani öyle bir durum olduğunda biz de gerekli tedbirlerimizi alacağız” şeklinde konuştu.

Haberal Kıbrıslı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.