1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. İZBUL: “TIBBIN TÜM BRANŞLARINDA FİZYOTERAPİSTE İHTİYAÇ VAR”
İZBUL: “TIBBIN TÜM BRANŞLARINDA FİZYOTERAPİSTE İHTİYAÇ VAR”

İZBUL: “TIBBIN TÜM BRANŞLARINDA FİZYOTERAPİSTE İHTİYAÇ VAR”

İZBUL: “TIBBIN TÜM BRANŞLARINDA FİZYOTERAPİSTE İHTİYAÇ VAR”

A+A-

İZBUL: “GÜNÜMÜZDE TIBBIN TÜM BRANŞLARINDA FİZYOTERAPİSTE İHTİYAÇ VAR”

“ONKOLOJİ MERKEZİ KISA SÜREDE TAMAMLANACAK”

Sağlık Bakanı Salih İzbul, günümüzde artık tıbbın tüm branşlarında fizyoterapiste ihtiyaç bulunduğunu söyledi. İzbul, fizyoterapistlerin meslek ve birlik yasasında sorun olmadığına işaret ederek, geçmesi için uğraş vereceğini söyledi.

Sağlık Bakanı İzbul, Dünya Fizyoterapistler Günü nedeniyle düzenlenen ‘Onkolojide Fiztoterapi Yaklaşımları’ konulu seminerin açılışında yaptığı konuşmada, inşaatı devam eden Onkoloji Merkezi’nin kısa  süre içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı basın ve halkla ilişkiler bürosundan yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa’da gerçekleşen seminerin açılışında, Sağlık Bakanı Salih İzbul,  Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği Başkanı Musa Muhtaroğlu, Özel Ankara Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği üyesi Sevil Alibaba birer konuşma yaptı. Açılışın ardından katkı koyanlara plaket verildi ve seminere geçildi.

İZBUL

Sağlık Bakanı Salih İzbul, açılışta yaptığı konuşmada, bugünün dünyasında artık tıbbın tüm branşlarında fizyoterapiste ihtiyaç bulunmakta olduğunu ifade ederek,  inşaatı devam eden Onkoloji Merkezi’nin kısa  süre içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Onkoloji Merkezi ile Devlet Hastanesi’nin ilgili birçok diğer servislerinde fizyoterapi hizmetlerinin güçlendirilip yaygınlaştırılmasına yönelik proje geliştirebileceklerini belirtti..

Fizyoterapistlerin meslek ve birlik yasasında sorun olmadığına işaret ederek, yasanın hayat bulması için uğraş vereceğini ifade eden İzbul, “Devletin çarkı yavaş çalışıyor ancak bu konuda uğraş vereceğimin sözünü verebilirim. Umarım en erken zamanda yasal yapıya kavuşulur ve sizler de mesleğinizi daha uygun şartlarda veririsiniz” dedi.

DİĞER KONUŞMALAR

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği Başkanı Musa Muhtaroğlu ise ülkedeki fizyoterapistlerin çalışmaları ve çalışma koşulları hakkında bilgi verdi. Muhtaroğlu ayrıca meslek yasasının geçmemiş olmasından kaynaklanan problem ve oluşan yasal boşlukları anlattı.

Özel Ankara Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel de  etkinliğe destek vermekten  duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra da her türlü bilimsel desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği daimi üyesi Sevil Alibaba ise günle ilgili düşünce ve deneyimlerini paylaşarak, seminere katkı koyanlara teşekkür etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.