1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZBUL: “YENİ SİSTEMLE, HEKİMLER HAK ETTİĞİ MAAŞ VE ÖZLÜK HAKKINA KAVUŞACAK”
İZBUL: “YENİ SİSTEMLE, HEKİMLER HAK ETTİĞİ MAAŞ VE ÖZLÜK HAKKINA KAVUŞACAK”

İZBUL: “YENİ SİSTEMLE, HEKİMLER HAK ETTİĞİ MAAŞ VE ÖZLÜK HAKKINA KAVUŞACAK”

İZBUL: “YENİ SİSTEMLE, HEKİMLER HAK ETTİĞİ MAAŞ VE ÖZLÜK HAKKINA KAVUŞACAK”

A+A-

İZBUL: “YENİ SİSTEMLE, HEKİMLER HAK ETTİĞİ MAAŞ VE ÖZLÜK HAKKINA KAVUŞACAK”

Sağlık Bakanı Salih İzbul, sağlıkta kurulacak sistemle, hekimlerin hak ettiği maaş ve özlük haklarına kavuşacağını söyledi.

İzbul, “Halkımıza kaliteli hizmet sunabilmek boynumuzun borcu ama kaliteli hizmeti sunan kişilerin de rahatlığını sağlamak, bizim temel görevimiz olmalı”  dedi.

Sağlık Bakanı Salih İzbul bugün Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası heyetini kabul etti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İzbul,  katılımcı bir anlayışla hizmetlerin yürütüleceğini söyledi.

İzbul, sağlık camiasının içinden gelen birisi olmasının yanı sıra, eşinin de diş hekimi olmasından dolayı, yaşanan sıkıntıları iyi bildiğini kaydetti.

Görevde bulunduğu süre zarfında Diş Tabipleri Odası’yla yakın temas ve işbirliği içerisinde sorunların aşılmasına yönelik çalışacaklarını dile getiren İzbul, sağlıkta yeniden yapılandırma çalışmaların çerçevesinde Genel Sağlık Sigortası’nın 2016’dan itibaren uygulamaya konacağını yineledi.

Kurulacak yeni sistemin Genel Sağlık Sigortası’na dayalı bir sistem olacağını dile getiren İzbul, sağlıkta devrim niteliğinde değişim yaşanacağını söyledi.

Genel Sağlık Sigortası sistemine geçmekle, hekimlere hak ettiği maaşın ödeneceğini ve artık devlet hastanelerinde çalışanların özelde çalışmayacağını belirten İzbul, hekimlere hak ettiği maaşı vermenin, devlet bütçesine sanıldığı kadar yük olmayacağını vurguladı.

Genel Sağlık Sigortası ile sağlığa performans sistemi geleceğini de ifade eden İzbul,  “Böylelikle çalışan hekim ve sağlık çalışanı ödüllendirilecek. Bu sistemle otokontrol mekanizması da oluşacaktır. Bunun sonucunda da ciddi tasarruf sağlanacaktır” dedi.

Salih İzbul, sistemle birlikte kaçak iş gücünün, kayıt altına alınacağını ve hastanelerde tam gün hizmetin başlayacağını da söyledi.

İzbul, “Doktorlara tam günün dışında hastanede özel hasta bakma hakkı da vereceğiz, bu sistemle mesai saatleri dışında randevu verip hasta bakılabilecek bu yöndeki çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” dedi.

BIÇAK

Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak da konuşmasında İzbul’a görevinde başarılar diledi.

Sağlıkta yeniden yapılanma çalışmalarına, ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını söyleyen Bıçak, Genel Sağlık Sigortası, Kamu Sağlık Çalışanları, Döner Sermaye ve Hasta Hakları yasalarının eş zamanlı hayata geçirilmesinin doğru olacağını kaydetti.

Kurulacak yeni sistemin bir dengeyi barındırmasının gerektiğini ifade eden Bıçak, sistem gelişene kadar, devlette çalışan hekimlerin özlük haklarının mutlaka düzenlenmesinin gerektiğini belirtti.

Hüseyin Bıçak, konuşmasının sonunda İzbul’a, talep ve önerilerini içeren bir  mektup verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.