1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZCAN: "BKP SOLDAKİ BOŞLUĞU DOLDURACAK''
İZCAN: "BKP SOLDAKİ BOŞLUĞU DOLDURACAK''

İZCAN: "BKP SOLDAKİ BOŞLUĞU DOLDURACAK''

İzcan: "BKP soldaki boşluğu dolduracak''

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, partinin Kıbrıs Türk siyasetindeki gerekliğinin kaçınılmaz olduğunun anlaşıldığını, BKP’nin bir yükseliş trendine girdiğini söyleyerek, “Biz defaatle doğanın boşluk tanımadığını, halkın siyasal ihtiyaçlarının karşılanması için gereken alternatifi yaratacağımızı söyledik. Birleşik Kıbrıs Partisi olarak Kıbrıs Türk siyasetinde sol değerler adına meydana gelen boşluğun doldurulması için çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, BKP’nin emeğin, demokrasinin, çözüm ve barışın savunucusu olduğuna işaret eden İzcan, “Partimiz değişen siyasi konjonktürü iyi okumaktadır. Kıbrıs’ın kuzeyinde sağda ve solda yeni bir siyasal yapılanmaya ihtiyaç vardır. Bugünkü siyasi yapı ve anlayış miyadını doldurmuştur. Meclis’te temsil edilen partiler, Kıbrıslı Türkler’in ihtiyaçlarına karşılık verememektedir. BKP, solda oluşturulacak yeni yapılanma çalışmalarına hız vermiştir” ifadelerine yer verdi.

“BKP BİRLEŞTİRİCİ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Demokrasi ve barış güçlerinin birlikteliği için çaba harcamaya ve bu konuda önderlik yapmaya devam edeceklerini belirten İzcan, “Birleşik Kıbrıs Partisi, misyonuna uygun davranmaya, birleştirici olmaya ve aynı yolda yürüyenlerin birlikte yürümesi için çalışmaya devam edecektir. Bizlerin mücadelesi; ülkemizin birleştirilmesi, adamıza barış ve huzurun gelmesi ve halkımızın kendine yaraşır bir şekilde insan haklarına dayalı, uluslararası hukukun parçası olmuş demokratik bir yönetime ulaşmasıdır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.