1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZCAN: “CTP/UBP HÜKÜMETİ AÇIKLAMA YAPMALIDIR''
İZCAN: “CTP/UBP HÜKÜMETİ AÇIKLAMA YAPMALIDIR''

İZCAN: “CTP/UBP HÜKÜMETİ AÇIKLAMA YAPMALIDIR''

İZCAN: “CTP/UBP Hükümeti Açiklama Yapmalidir''

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun CTP/UBP hükümetinden 26 bin 500 yeni vatandaşlık talep ettiği” şeklindeki iddialarla ilgili olarak, “bu taleplerinin” kabul edilemez olduğunu belirtti.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada “Öyle görülüyor ki TC yöneticilerinin taleplerinin ardı arkası kesilmiyor. Zorla dayattıkları ekonomik paket, su konusunda son yaşananlar ve yeni vatandaşlık talepleri bu acı gerçeği bütün çıplaklığı ile gözler önüne sermektedir. Buranın başka bir ülke olması ve kendine özgü iç hukuk gerçeğini gözardı ederek, amir memur ilişkileri ile ülkemizin yönetilmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

İzcan, CTP/UBP hükümetini bu konuyla ilgili açıklama yapmaya davet etti.

“26 BİN 500 YENİ VATANDAŞ DEMEK GÖRÜŞME SÜRECİNİ TORPİLLEMEK DEMEKTİR”

Kıbrıs sorununun çözümünü hedefleyen görüşme sürecinin en kritik anında 26 bin 500 yeni vatandaşlık talebi ile ortaya çıkmanın, görüşme sürecini torpillemek anlamına geleceğini savunan İzcan, açıklamasında, “AKP hükümeti bilerek ve isteyerek Kıbrıs Türk toplumunun demokratik yapısını bozarak, varlık ve kimliğimizi teklikeye atmakta, bundan sonraki süreçte tamamen kontrol altında tutacağı bir bölge yaratmayı hedeflemektedir” ifadelerine yer verdi.

Hiçbir onurlu Kıbrıslı Türkün bu dayatmaları kabul etmeyeceğini kaydeden İzcan, tüm demokrasi güçlerini uyanık olmaya ve kararlı bir şekilde ülkenin her karış toprağına sahip çıkmaya çağırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.