1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZCAN: “FAŞİST ELAM ÖRGÜTÜ DERHAL KAPATILMALIDIR”
İZCAN: “FAŞİST ELAM ÖRGÜTÜ DERHAL KAPATILMALIDIR”

İZCAN: “FAŞİST ELAM ÖRGÜTÜ DERHAL KAPATILMALIDIR”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, dün akşam Limasol’da düzenlenen konferansta 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, dün akşam Limasol’da düzenlenen konferansta 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a ve katılımcılara yapılan “faşist saldırıyı şiddetle kınadıklarını” belirterek, “Saldırganlar cezalandırılmalı ve faşist ELAM Örgütü derhal kapatılmalı” dedi.

İzcan konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu saldırının tüm Kıbrıs Rum toplumuna mal edilmemesi gerektiğini dile getirdi ve “Müzakerelerde ciddi bir sürece girildiği bu aşamada, çözüm karşıtı karanlık güçlerin provakasyonlarına karşı gereken tedbirler alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni, ELAM Örgütü’ne karşı bundan böyle müsamaha göstermemesi ve benzer olayların yaşanmaması için gereken tedbirleri almaya davet eden İzcan, şöyle devam etti:

“Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum çözüm yanlısı güçlerin şovenizm ve milliyetçiliğe karşı birlikte hareket etmesi ve çözüm sürecine sahip çıkmaları şarttır. Kıbrıs halkının büyük bir çoğunluğu çatışmadan değil, barış içerisinde bir arada yaşamaktan yanadır.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.