1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İZCAN: "İNSANLIĞA DERS VERDİLER"
İZCAN: "İNSANLIĞA DERS VERDİLER"

İZCAN: "İNSANLIĞA DERS VERDİLER"

İZCAN, DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARININ İDAM EDİLİŞLERİNİN YILDÖNÜMÜNDE MESAJ YAYINLADI.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri İzzet İzcan, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 41 yıl önce cezaevinde asılarak idam edilişlerinin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Yaşamlarını Türkiye halklarının kurtuluşu ve bağımsızlığı için feda eden bu üç yiğit yoldaşımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

Yazılı açıklamasında, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 25 yaşında idama giderken “insanın uzun değil, onurlu yaşamasının önemli olduğunu” öğrettiğini belirten İzcan, “Onlar ‘Kahrolsun emperyalizm, yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi, kahrolsun emperyalizm’ diyerek bütün insanlığa ders vermişlerdir” dedi.

İzcan, “Bugün yurdumuz Kıbrıs ve Ortadoğu’da yaşananlar emperyalizmin cinayetlerinin hala devam ettiğini açıkça göstermektedir. Ankara’daki AK Parti hükümetinin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Anglo-Amerikan emperyalizmi ile işbirliği yapması utanç verici” dedi.

Filistin, Suriye, Irak gibi ülkelerde yaşananlar karşısında sessiz kalıp işbirliğine girenlerin aynı akıbetle yüz yüze kalmaya mahkum olduğunu kaydeden İzcan, “Kıbrıs, Türkiye ve dünyadaki tüm ilerici, yurtsever güçlere düşen görev, daha fazla kâr hırsıyla yanıp tutuşan emperyalist güçlere karşı birlik olmak ve halkların özgürlüğü için mücadele etmektir” diye ekledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.