1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZCAN: “İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR”
İZCAN: “İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR”

İZCAN: “İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR”

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan İsrail’in savaş suçu işlediğini belirtti.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan İsrail’in savaş suçu işlediğini belirtti.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Gazze’de yaşananların soykırım ve insanlık suçu olduğunu belirterek, İsrail devletini kınadı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eski Yugoslavya Devlet Başkanı Milosoviç gibi savaş suçlusu olarak Lahey Adalet Divanı’nda yargılanması gerektiğini kaydeden İzcan, Birleşmiş Milletler’in misyonunu yitirdiğini, katliamlara seyirci kalmaktan öte bir şey yapmadığını ifade etti.

İsrail devletini saldırıları durdurmaya ve Filistin halkının toprak bütünlüğü ve egemenliğini tanımaya çağıran İzcan, “İsrail Filistin topraklarından derhal çekilmeli, yürüttüğü operasyonları bir an önce sonlandırmalıdır. Yaşanan katliamlara sessiz kalan Birleşmiş Milletler de sorunun çözümü için devreye girmelidir. Bu gün Gazze’de yaşanan katliamın sorumlusu İsrail devleti kadar misyonunu yerine getirmeyen BM ve İsrail devletine destek olan emperyalist devletlerdir” dedi.

İzcan, “Filistin halkının acılarını paylaşırken, tüm ezilen halklarla olduğu gibi Filistin halkına da dayanışmamızı bildiririz. Yurdumuzda ve bölgemizde barış ve huzurun hakim olması için mücadeleye devam edeceğimizin altını çizeriz” diye ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.