1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZCAN, İSTANBUL’DA AP SOL GRUBU’NUN TOPLANTISINA KATILDI
İZCAN, İSTANBUL’DA AP SOL GRUBU’NUN TOPLANTISINA KATILDI

İZCAN, İSTANBUL’DA AP SOL GRUBU’NUN TOPLANTISINA KATILDI

Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Avrupa Parlamentosu sol grubu GUE/NGL’nin milletvekillerinin İstanbulda’ki özel oturumuna katılarak konuşma yaptı.

A+A-

İZCAN: “TÜRKİYE’NİN DEMOKRATİKLEŞMESİ VE KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ KIBRIS SORUNU VE BÖLGE BARIŞINA ÖNEMLİ KATKI YAPAR”

Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Avrupa Parlamentosu sol grubu GUE/NGL’nin milletvekillerinin İstanbulda’ki özel oturumuna katılarak konuşma yaptı.

İstanbul’da 2-4 ekim tarihleri arasında yer alan toplantıya Türkiye’den bazı sol parti, sendika ve sivil toplum örgüt temsilcileri de katıldı.

Türkiye’de Kürt süreci, Türkiye’de temel özgürlükler, bireysel haklar, ve işçi hakları konularında oturumlar düzenlenen toplantıda, İzzet İzcan, “Kıbrıs sorunu ve Türkiye’nin demokratikleşmesi” üzerine konuşma yaptı.

BKP’den verilen bigliye göre İzzet İzcan yaptığı konuşmada, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümünün, Kıbrıs sorunu ve bölge barışına önemli katkı yapacağını savundu.

“Aynı gemi içerisinde olduğumuzu unutmadan, ulusal veya bölgesel sorunları çözmek için yapıcı bir işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır” diyen İzcan, Kıbrıs’ta iki halkın son 50 yılda ateş kes altında yaşadığını, mevcut şartlar altında yeni gerginlikler yaşanabileceğini savundu.

Türkiye’de iktidardaki Adalet ve Kalkınma Parti(AK Parti)’sinin sorunları çözer gibi yapıp çözmeme ve bir adım önde olma siyasetinin kabul edilemez olduğunu ve sorunları içinden çıkılmaz bir hale soktuğunu savunan İzcan, bugünkü statükonun kimsenin yararına olmadığını, yaşananlardan en ağır bedeli de Kıbrıslı Türklerin ödediğini söyledi.

AK Parti hükümetinin Kuzey Kıbrıs’ta sunni islam yaşam tarzını dayattığını, ekonomik antlaşmalarla hayatın her alanına müdahale ettiğini de iddia eden izcan, Kıbrıslı Türk toplumunun kendi ülkesinde azınlığa düştüğünü de savundu.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.