1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZCAN: “KAYIP ŞAHISLAR KONUSU KANAYAN BİR YARADIR.
İZCAN: “KAYIP ŞAHISLAR KONUSU KANAYAN BİR YARADIR.

İZCAN: “KAYIP ŞAHISLAR KONUSU KANAYAN BİR YARADIR.

İzcan: “kayip şahislar konusu kanayan bir yaradir.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs’ın kuzeyindeki askeri bölgelerde var olan ve kayıp şahıslara ait  kalıntıların bulunması umudunu taşıyan 30 gömü yerinde kazı yapılmasına askeri makamlarca izin verilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, “Kayıp Şahıslar Komitesine sağlanan  kolaylık önemli bir adımdır” dedi.

 İzcan yaptığı yazılı açıklamada, kayıp şahısların  iki toplum için  yıllardır kanayan bir yara olduğuna işaret ederek, Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde liderler  sorunun çözümü için görüşürken atılacak her türlü olumlu adımın büyük önem arz ettiğini vurguladı.

İzcan, “ gelinen aşamada masada görüşen liderlerin mutabakatı kadar, toplumsal sorunlarla ilgili atılacak, iki toplumu birbirine yaklaştıracak kayıplar konusu gibi  konularda adımlar atılması sevindircidir” dedi. Nihai hedefin Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu belirten İzcan, şunları ifade etti:

“Toplumlar da bu hedeflere ulaşmak için samimiyetle hareket etmeli, birbirilerinin acılarını anlamalı ve geçmişin acılarından çok geleceğin mutluluklarına ulaşılma mücadelesi vermelidir. Görüşme  masasındaki liderler kadar, tüm siyasi parti, sivil toplum örgütü ve bireylere de görevler düşmektedir.  Sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz oranda  barış ve çözüme katkıda bulunmuş olacağız.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.