1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZCAN: “MÜZAKERELER SEÇİMLERE KURBAN EDİLDİ”
İZCAN: “MÜZAKERELER SEÇİMLERE KURBAN EDİLDİ”

İZCAN: “MÜZAKERELER SEÇİMLERE KURBAN EDİLDİ”

İzcan, AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun izlediklerini savunduğu gerginlik politikasıyla,

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun izlediklerini savunduğu gerginlik politikasıyla önümüzdeki aylarda gerçekleşecek seçimlerde avantaj elde etmeyi planladıklarını iddia ederek, “Müzakerelerin yeniden başlaması, Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Haziran ayında Türkiye’de yapılacak genel seçimler nedeniyle kurban edildi” dedi.

Türkiye ve Kıbrıs Rum tarafı arasında BM aracılığı ile günlerdir pazarlıkların yürütüldüğünü, Kıbrıs Türk toplumunun bu pazarlıkların dışında tutulduğunu savunan İzcan, Kıbrıs Türk toplumunun dışlanarak, Kıbrıs Rum tarafı ile kapalı kapılar ardında pazarlık masasına oturmanın kabul edilemez olduğunu kaydetti.

BKP Basın Bürosu aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan İzcan, “Yürütülen gizli pazarlıklar çerçevesinde bir sonuca varıldığını ancak Türkiye’nin son anda manevra yaparak uzlaşıdan vazgeçtiğini” iddia etti.

Meselenin özünün Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu herkesin iyice anlaması gerektiğini kaydeden İzcan, “Cumhurbaşkanı Eroğlu ve CTP-BG/DP-UG hükümetinin yaşananları seyrettiğini ve toplumu, gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalarıyla aldattığını” savundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.