1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İZCAN: “SORUNLARIN TEMELİ ÇÖZÜMSÜZLÜK”
İZCAN: “SORUNLARIN TEMELİ ÇÖZÜMSÜZLÜK”

İZCAN: “SORUNLARIN TEMELİ ÇÖZÜMSÜZLÜK”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri İzzet İzcan...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri İzzet İzcan, Kıbrıs Rum tarafının “şimdi ekonomik sorunlarımız var ancak sonbaharda görüşebiliriz” şeklindeki tavrının gerçekçi ve doğru bir tavır olmadığını belirterek, “Unutulmasın ki tüm ekonomik sorunların temelinde çözümsüzlük siyaseti yatıyor ve çözüm süreci her iki tarafın da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan çıkış penceresini aralayacaktır” dedi.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümü yönündeki müzakerelerin bir an önce başlamasını isterken, görüşmelerin bugüne kadar üzerinde mutabakat sağlanan konuların bırakıldığı yerden başlaması gerektiğini dile getirdi. İzcan, taksim, iki ayrı devlet veya herhangi bir ülkeye bağlanmanın kesinlikle seçenek olamayacağı görüşünü ifade etti.

Maraş’ın iadesi, Mağusa Limanının açılması ve direk ticaretin başlaması gibi güven yaratıcı önlemlerin çözüm süreciyle birlikte yürütüldüğü taktirde bir anlam taşıdığını belirten İzcan, “Arabayı atın önüne koyarak zamana oynamak hiç kimseye birşey kazandırmaz” dedi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.