1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZCAN: TÜRKİYE SAMİMİYETSİZ
İZCAN: TÜRKİYE SAMİMİYETSİZ

İZCAN: TÜRKİYE SAMİMİYETSİZ

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, “Türkiye hükümetinin ‘Kıbrıs sorununun çözümü’ yönündeki söylemlerinde samimiyetsiz ve ikiyüzlü bir siyaset izlediğini” iddia etti

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, “Türkiye hükümetinin ‘Kıbrıs sorununun çözümü’ yönündeki söylemlerinde samimiyetsiz ve ikiyüzlü bir siyaset izlediğini” iddia etti.

İzcan, Türkiye’deki iktidar partisi AKP hükümetinin, Kıbrıs’ın kuzeyinde, Türkiye’de olduğu gibi “Sünni İslam” yaşam biçimine dayalı bir düzen kurma çabasında olduğunu da ileri sürdü.

İzcan yazılı açıklamasında, Türkiye’nin KKTC’ye nüfus aktarmaya devam ederek toplumun sosyolojik yapısını ve yaşam tarzını değiştirme, açılan külliye ve camilerle toplumun laik ve demokratik yapısını “Sünni İslam” yaşam biçimine dönüştürme çabasında olduğunu savundu.

Kıbrıslı Türklere ait kurumları “özeleştirme” adı altında yeşil sermayenin bir parçası haline getirme siyaseti izleyip, “3 ayda çözüm” söylemleri ile insanları oylama ve gündem değiştirme çabasında olduğunu iddia eden İzcan, bunun “ikiyüzlü siyaset” olduğunu ve buna karşı mücadele etme zorunluluğu bulunduğunu ifade etti.

Yurtsever, devrimci, ilerici, antiemperyalist ve antikapitalist tüm birey ve sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin birlikte mücadele etmesi ve ortak bir cephede bir araya gelmesi gerektiğini dile getiren İzcan, BKP’nin bu anlamda mücadele etmeyi kendine şiar edindiğini vurguladı.

İzcan, BKP’nin siyasetini toplum adına yaptığını belirterek, “Bu nedenle Birleşik Kıbrıs Partisi, toplumumuzun bu çürümüş düzenden kurtulması ve yerine insan haklarına dayalı, demokratik bir düzenin kurulması ve Birleşik Federal Kıbrıs’a ulaşılması için en geniş cepheyi oluşturma mücadelesi vermektedir” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.