1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZCAN TÜRKİYE’DEKİ SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
İZCAN TÜRKİYE’DEKİ SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

İZCAN TÜRKİYE’DEKİ SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

İzcan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) ve Türkiye halklarının barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde elde ettiği başarıyı selamladı.

A+A-

İZCAN: “HDP VE TÜRKİYE HALKLARININ ELDE ETTİĞİ BAŞARIYI SELAMLIYORUZ”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) ve Türkiye halklarının barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde elde ettiği başarıyı selamladı.

İzcan, “HDP’nin baskıcı Recep Tayyip Erdoğan drejimine dur demesinin sadece Türkiye halklarına değil, tüm Ortadoğu ve Kıbrıs halklarına da rahat bir nefes aldırmıştır” dedi.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, İzcan, Türkiye’de gerçekleşen genel seçimleri değerlendirdi.

Türkiye’nin “totaliter” bir rejimden kurtulduğunu, buna en az  Türkiye halkları kadar BKP ve barışçıl Kıbrıs Türk toplumunun büyük bir kesiminin de sevindiğine dikkat çeken İzcan, BKP’nin HDP ve kardeş Türkiye halkları ile iş ve güçbirliği içerisinde barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüreceğini vurguladı.

“Sol ve ilerici siyasal partilerin ve tüm ezilen kesimlerin ortak çatı partisi olan HDP örneğini Kıbrıs’ın kuzeyinde de hayata geçirmek, BKP’nin en birncil görevidir” diyen İzcan, “BKP, barıştan, demokrasiden ve çözümden yana olan tüm güçleri bir çatı altında toplanmaya ve iktidarı demokratik yollardan ele geçirmeye çağırmaktadır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.