1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İZCAN: “VATANDAŞLIKLARI CTP’DEN BİLİRİZ”
İZCAN: “VATANDAŞLIKLARI CTP’DEN BİLİRİZ”

İZCAN: “VATANDAŞLIKLARI CTP’DEN BİLİRİZ”

İZCAN: “UBP HÜKÜMETİNİN DAĞITACAĞI VATANDAŞLIKLARI CTP’DEN BİLİRİZ”

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri İzzet İzcan, CTP  yönetiminin UBP’yi hükümette tutarak düşürülmesini engellediğini ve seçim sürecinde tüm hükümet olanaklarını kullanmasını sağladığını iddia ederek, “UBP hükümetinin dağıtacağı yeni vatandaşlıkları CTP yönetiminden bileceğiz. Çünkü UBP’yi hükümette tutarak bu olanağı sağlayan CTP yönetimidir” dedi.

İzcan yazılı açıklamasında, “Bugün basına da yansıdığı gibi UBP hükümeti İçişleri Bakanlığı aracılığıyla yeni vatandaşlıkların dağıtılması için düğmeye basmıştır” dedi.

CTP yönetiminin, AKP ve UBP ile işbirliği içerisinde İrsen Küçük hükümetinin seçime hükümette girmesini sağladığını kaydeden İzcan, CTP yönetiminin UBP ile birlikte hareket ederek seçimden önce tarafsız bir hükümetin kurulmasını, Seçim ve Halkoylaması Yasası, Tek Seçim Bölgesi Yasası, Seçim barajının düşürülmesi ve Anayasa değişikliklerinin yapılmasını engellediğini iddia etti.

İzcan, CTP’nin İrsen Küçük Başbakanlığında seçime gidilmesine onay vererek, hükümet olanaklarının UBP tarafından sınırsızca kullanılmasına, partizanca istihdamların ve yeni vatandaşlıkların dağıtılmasına olanak sağladığını da savundu.

“HALKI KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN”

CTP  yönetiminin muhalefet ile yaptığı anlaşmayı çiğnediğini ve UBP ile anlaşarak erken seçimin 28 Temmuz’da yapılmasını sağladığını iddialarına ekleyen İzcan, şöyle devam etti:

“Bu aşamada meclise verilen güvensizlik önergesi onaylansa bile UBP hükümeti kağıt üzerinde düşecektir. 28 Temmuz’a kadar başka bir hükümet kurulamayacağı için İrsen Küçük Başbakanlığındaki kabine seçime kadar çalışmalarına devam edecektir. CTP yönetimi İrsen Küçük’e rüyasında görse inanmayacağı büyük bir seçim hediyesi vermiştir. Başbakan İrsen Küçük CTP’ye ne kadar teşekkür etse azdır, boşuna da teşekkür etmemiştir. Dolayısı ile CTP yönetimi ‘hem erken seçimi sağladık, hem de güvensizlik önergesine olumlu oy verip hükümeti düşüreceğiz’ diyerek halkı kandırmaktan vazgeçsin”.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.