1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZİNSİZ ZİRAATIN BEDELİ
İZİNSİZ ZİRAATIN BEDELİ

İZİNSİZ ZİRAATIN BEDELİ

İzinsiz ziraatın bedeli

A+A-

Türkiye’den getirdikleri hintkeneviri tohumlarını Bufavento Kalesi’nin yakınlarına eken ve sulama yaptıkları esnada suçüstü yakalanan iki kafadara ikişer ay ceza verildi

Türkiye’den getirdikleri hintkeneviri tohumunu Bufavento Kalesi’nin güneydoğusunda bulunan dağlık alana eken ve sulama yaptıkları esnada suçüstü yakalanan Ryan Hooton Clark Bradford ile Samuel Joseph Heath hakkındaki dava dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı. Sanıklar hapis cezasına çarptırıldı. Kararda sanıklar Ryan Hooton Clark Bradford ve Samuel Joseph Heath’ın Mayıs ayı içerisinde Bufavento Kalesi’nin güneydoğusundaki dağlık alana hintkeneviri ektikleri, 22 Haziran 2015 tarihinde ise 40 santim boyundaki bir tane hintkeneviri bitkisini suladıkları esnada tespit edildikleri belirtildi.

Sabıkaları yok, adalete yardımcı oldular…
Suçüstü yakalanan sanıklardan Ryan Hooton Clark Bradford’un cebinde bitkiden koparılmış yaprakların bulunarak emare olarak alındığı, her iki sanığın gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettikleri açıklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti kararında, sanıkların ektikleri hintkeneviri tohumunu Türkiye’den getirdiklerini, sanıkların haftada bir gün bitkiyi sulamak için söz konusu bölgeye gittiklerini belirtti. Uyuşturucu madde ziraatı ve tasarrufu suçlarından yargılanan sanıkların, davalarını kabul edip adaletin Erken tecelli etmesine katkıda bulunmaları, genç suçlu olup benzer sabıkalarının olmayışının haklarında hafifletici nedenler olarak değerlendirildiğini belirten heyet, her iki sanığı ikişer ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.