1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İZLER SİLİNMEDEN-3” YAYIMLANDI
“İZLER SİLİNMEDEN-3” YAYIMLANDI

“İZLER SİLİNMEDEN-3” YAYIMLANDI

Güney Kıbrıs’ta kalan Türk köyleriyle ilgili albüm ve belgeselinin üçüncüsü “İzler Silinmeden-3” adıyla yayımlandı.

A+A-

MAHMUT İSLAMOĞLU, ALTAY BURAĞAN, ERALP ADANIR VE ŞEVKET ÖZNUR’UN GÜNEY KIBRIS’TA KALAN TÜRK KÖYLERİNİ KONU ALAN ARAŞTIRMASININ ALBÜM VE DVD BELGESELİNDE 32 KÖY ANLATILIYOR

YAZARLAR, YENİ KİTABI VE DVD’Yİ MECLİS BAŞKANI SİBER’E TAKDİM ETTİ

Mahmut İslamoğlu, Altay Burağan, Eralp Adanır ve Şevket Öznur’un, Güney Kıbrıs’ta kalan Türk köyleriyle ilgili albüm ve belgeselinin üçüncüsü “İzler Silinmeden-3” adıyla yayımlandı.

Albümde ve belgeselde Lefkoşa, Baf, Larnaka ve Limasol ilçelerine bağlı toplam 32 köyle ilgili bilgiler, fotoğraflar ve görüntüler yer alıyor.

İzler Silinmeden-3 albümü ve DVD’si, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e de takdim edildi.

Kitabın yazarlarından Mahmut İslamoğlu, Altay Burağan ve Şevket Öznur’u kabul eden Siber, kitap ve DVD’yle ve projeyle ilgili bilgi aldı.

Siber, çok değerli bir çalışma yürüttüklerini belirttiği yazarları kutladı.
Dört araştırmacı-yazarın kaleme aldığı ve Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği yayını olarak yayımlanan kitapta, Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs’ta kalan köylerdeki varlığı anlatılıyor.

Kitabın önsözünde “Güney Kıbrıs’ta bugün Rum’a kalan Larnaka, Limasol (Leymosun), Baf gibi kentlerin Türk bölgeleri yanında, kırsal yörede bulunan yüz elli kadar köyde Türk varlığı bulunduğu inkar edilemez bir gerçektir. Bizler bu çalışmamızda, bu değerlerimizin tamamen ortadan kalkmadan belgelenmesini istedik. Bunu sadece kişisel bir istek değil, aynı zamanda ulusal bir görev addettik” deniliyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.