1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İZMİR'DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR!
İZMİR'DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR!

İZMİR'DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR!

Kordon'da sabah saatlerinde polis müdahalesi.

A+A-

İzmir Kordon’da, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemcilerine destek amacıyla kurulan çadırlara polis tarafından günün ilk saatlerinde baskın yapıldı. İnsan zinciri oluşturan göstericilere polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sökülen çadırlar kamyonetlere yüklenirken geriye savaş alanını andıran görüntüler kaldı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, çadırların kaldırılmasına yönelik görüşme için dün protestocuların aralarında belirledikleri 8 kişilik heyeti, makamında kabul etti. Vali Toprak, heyetle yaptığı görüşme sırasında, protestolarını yasal zemin içerisinde her zaman yapabileceklerini ancak, çadırların turizm ve EXPO faaliyetlerine zarar verdiğini belirterek bunun sona erdirilmesini istedi. Kendi arasında yaptıkları görüşmede eylemciler, çadırları kaldırmama kararı aldı. Vali Toprak, karara uyulmaması halinde olası operasyonun da sinyalini verdi.

MEGAFONLA UYARILDI

Taksim Gezi park olaylarına İzmir’de verilen desteğin 20′nci gününde eylemcilerin çadırları kaldırmama kararı alması üzerine Birinci Kordon Gündoğdu Meydanı’nın yanındaki çadırlara sabahın ilk saatlerinde operasyon yapıldı. İki TOMA aracı, yüzlerce çevik kuvvet ve sivil ekiplerle alana gelen polis ekipleri, göstericileri uyardı. Bazı göstericileri uyandıran ekipler megofonla da sık sık toplanmaları konusunda uyarıda bulundu. Güvenlik güçlerinin karşısında toplanmaya başlayan göstericiler de insan zinciri oluşturdu, çadırları kaldırmayacaklarını gerekirse gözaltına alınmayı kabul ettiklerini söyledi. Göstericiler arasındaki bazı kişilerle polis ekipleri yaklaşık 30 dakika boyunca görüştü.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Eylemcilerin ikna olmaması üzerine polis ekipleri harekete geçti. Kol kola giren protestocular polisi engellemeye çalışınca gözaltı işlemi uygulandı. Güvenlik güçlerini bir bölümü kendilerini engellemeye çalışan eylemcileri gözaltına alırken, diğer polislerde kurulu çadırları söktü. Gözaltına alınan göstericiler polis otobüsüne bindirilip Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Çok saylıda eylemcinin gözaltına alındığı görüldü. Sökülüp yol kenarına atılan çadırlar gelen bir kamyonete yüklenerek Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Çadırlarda bilye ile havai fişekler de bulundu. Gösterilerin ilk günlerinde kıyafetleri ve taşıdıkları soparalarla eleştirilen sivil polis memurların üzerinde polis yeleği bulunduğu ve ellerinde sadece cop tuttukları dikkat çekti.

 

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.