1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İZMİR'DE POLİSTEN SERT MÜDAHALE
İZMİR'DE POLİSTEN SERT MÜDAHALE

İZMİR'DE POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Taksim'de yaşanan polis şiddetine karşı destek için alanlara çıkan İzmirlilere, polisin yanında ellerinde sopa, demir çubuk ve taş olan gruplar da saldırdı. Polis, İzmir'de sert müdahalesini sürdürüyor.

A+A-

İzmir'de de polis Alsancak ve Gündoğdu Meydanı'nda toplanan gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Yapılan müdahaleden çevredeki işyerleri ile kafelerde oturanlar da etkilendi. Polis sert tutumunu sürdürüyor. Tazyikli su ve gaz bombalarıyla yurttaşa müdahale eden polise halk direniyor.

Eli sopalı AKP'liler

İzmirliler, Taksim'de yaşanan şiddete karşı 100 bin kişiyle Alsancak Gündoğdu Alanı'nı doldurdu. Gece ilerleyen saatlerde Basmane'de AKP Konak İlçe Binası önünde polisin sert müdahalesiyle karşılaşan grup gaz bombaları, tazyikli sularla dağıtılmaya çalışıldı. Bu saatlerde AKP Konak İlçe binası önünde toplanan 100'e yakın AKP gençlik kolları üyesi de ellerinde sopa, demir çubuk ve taşla “direnişçilere” saldırdı.

Taksim'deki polis şiddetine karşı bir araya gelen İzmirliler, kentin tüm ilçelerinde sabaha kadar AKP'yi protesto etti. Alsancak'taki gösterilerin yanında ellerinde tencere, tavalarla Karşıyaka, Narlıdere, Balçova, Konak, Bornova, Güzelbahçe, Çiğli ve Karabağlar'da onbinlerce kişi geceyi sokakta geçirerek, hükümeti istifaya çağırdı. İzmirliler, ilçelerinde yürüyüşler yaparak “AKP şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları da attı. Alsancak'taki gösterilerin ardından Basmane'de başlayan çatışmalar sonrası 250 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. 110 eylemcinin ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Karşıyaka'daki eylemde AKP İlçe Ögrütü'nün bulunduğu binanın camlarının kırıldığı kaydedildi. Direnişçiler, ellerinde spreylerle başta Ziraat Bankası olmak üzere tüm bankaların tabelalarının yanına "T.C." yazarak hükümetin yasağını da protesto etti. Bazı eylemcilerin özellikle AKP'ye yakın olduğunu düşündüğü bankaların ve yabancı sermayeli restoranların camlarını da kırdığı görüldü.

Bordum direniyor

Gezi Parkı direnişine Muğlalılar da destek vermeye devam ediyor. Bodrum'da eylem yapanlara biber gazıyla müdahale ederken, Milas'ta 8 bin kişi Taksim'de uygulanan polis şiddetini protesto etti. Fethiye'de 2 bin kişi zıplayarak direnişe destek verdi. Marmaris'te eylemciler Atatürk Caddesi'nde oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. AKP İlçe Örgütü'nün bulunduğu binaya Türk bayrağı ve Atatürk posteri asıldı. Muğla'nın kent merkezinde de eylemler aralıksız sürdü. Kentte son üç günde eylemlerde toplam 416 kişi gözaltına alındığı bildirildi.

Kaynak:Cumhuriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.