1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZVEREN: “ADALETE OLAN İNANCIN PERÇİNLEŞMESİ LAZIM”
İZVEREN: “ADALETE OLAN İNANCIN PERÇİNLEŞMESİ LAZIM”

İZVEREN: “ADALETE OLAN İNANCIN PERÇİNLEŞMESİ LAZIM”

İzveren, adalete olan inancın perçinleşmesi amacıyla ivedilikle bazı düzenlemeler yapmak gerektiğini söyledi.

A+A-

İZVEREN: “ADALETE OLAN İNANCIN PERÇİNLEŞMESİ LAZIM”

Lefkoşa Mahalli Barosu Başkanı Arzu İzveren, adalete olan inancın perçinleşmesi amacıyla ivedilikle bazı düzenlemeler yapmak gerektiğini söyledi.

Arzu İzveren, 2014-2015 Adli Yılı’nın başlaması nedeniyle yayınladığı mesajda, yeni Adli Yıl’ın hukukun üstünlüğünün ön planda tutulduğu, temel hak ve özgürlüklere saygılı, demokratik hukuk devleti yönünde atılan adımlarla geçecek bir yıl olmasını diledi. 

İzveren, “Adalet, devletin temelidir. Ülkedeki birlik ve düzenin korunabilmesi için adaletin sağlanacağına olan inancın sarsılmaması gerekmektedir ve bu nedenle başta Yasama Organı olmakla birlikte adaletin sağlanmasına katkıda bulunacak olan devletin tüm organlarına, mercilerine çok büyük görevler düşmektedir” dedi.
 
Arzu İzveren, ülkede son dönemde yaşanan olaylar göz önünde bulundurulduğu zaman, adalete olan inancın perçinleşmesi amacıyla, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle artan alacak davalarındaki sıkıntıların aşılabilmesi için Faiz Yasası’nın ivedilikle Meclis’in gündemine getirilmesi ve bir an önce yürürlüğe konulması gerektiğini söyledi.

İzveren, hukuk davalarında adaletin erken sağlanabilmesi açısından Tebliğ ve İcra Sistemi’ndeki sıkıntıların aşılabilmesi için gerekli düzenlemelerin yetkili tüm merciler nezdinde yapılması gerektiğini kaydetti. İzveren, ceza davalarında adil yargılanma yapılmadığı düşüncesine mahal vermemek açısından tutukluluk aşamasından itibaren şeffaflığın sağlanması için ihtiyaç duyulan tüm düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Arzu İzveren, hukuk ve ceza davaları ile aile davalarında kişilerin hak arama özgürlüğünü kullanmada da eşitliğin sağlanması için Adli Yardım Kurumu’nun oluşturulabilmesi ve bunun için gereken yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.

İzveren, şöyle devam etti:

“2014-2015 Yeni Adli Yılında temennimiz halkımızın en fazla güven duyduğu kurumların başında gelen yargının işleyişine katkıda bulunmak amacıyla bu düzenlemelerin büyük bir çoğunluğunun yapılması için ciddi adımlar atılmasıdır. Bizler bu konuda kendimize düşen her görevi yapmaya hazır olduğumuzu ve gereken sorumluluğu almaya gönüllü olduğumuzu bir kez daha yetkili mercilerin bilgisine getirmek isteriz”

İzveren, mesajın sonunda, “Avukatlık mesleği herşeyden önce bir kamu görevi olup, yargının 3 bacağından biridir. Her meslekte olduğu gibi bizler de meslek icrası sırasında birçok sıkıntılar ile karşı karşıya kalmaktayız ve her zaman kamu menfaatini ilgilendiren sıkıntıları dile getirmeyi ve bunların çözümü için çareler üretmeyi ön planda tutmayı hukukçular olarak bir borç bilmişizdir” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.