1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. JAMES BOND, KIBRIS'TA
JAMES BOND, KIBRIS'TA

JAMES BOND, KIBRIS'TA

James Bond, Kıbrıs'ta

A+A-

James Bond filmleri ile tanınan İngiliz aktör Daniel Craig, Birleşmiş Milletler’in Mayın ve Patlayıcıyla Mücadele Evrensel Savunucusu görevine getirilmesinin ardından ilk ziyaretini Kıbrıs’a gerçekleştirerek, KKTC ile Rum kesimi arasındaki mayın tarlalarını gezdi. Craig, “Umarım bu adaya mayınlar için gelen ilk ve son BM’ye çalışan mayın karşıtı görevli olurum” temennisinde bulundu. 

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Nisan ayında BM’nin mayınla mücadele savunucusu ilan edilen Craig, Rum kesiminde ara bölgedeki BM güçlerini ziyaret etti. BM’nin Kıbrıs özel temsilcisi Lisa Buttenheim ile görüşen Craig daha sonra ara bölgenin Lefkoşa kısmında mayınların temizlenmesiyle görevli Kamboçya askerleriyle aktif mayın tarlalarına girdi.

1-540.jpg

AMAÇ KAMUOYU OLUŞTURMAK

BM’den yapılan yazılı açıklamada, Craig’in aktif mayın tarlalarında incelemede bulunduğu ve imha çalışmalarıyla ilgili bilgi aldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, BM’nin Mayın ve Patlayıcıyla Mücadele Evrensel Savunucu’nun, dünya üzerindeki mayın tarlalarını gezerek, imha çalışmalarını gözlemlemekle ve kamuoyuna mayın tehlikesini anlatmakla yükümlü olduğu kaydedildi

2-321.jpg

27 BİN MAYIN TEMİZLENDİ
BM’nin 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından KKTC ile Rum kesimini ayıran 180.5 kilometre uzunluğundaki Yeşil Hat adı verilen ara bölgeyi kontrol ediyor. Ara bölge 346 kilometrelik bir alanı kaplıyor. BM bugüne kadar ara bölgede 74 mayın tarlasında 27 bin kara mayını imha etti. BM, bölgede hâlâ binlerce aktif mayının bulunduğuna dikkat çekiyor.

3-187.jpg

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.