1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. JERUSALEM ONLINE NEWS SİTESİ SİBEL SİBER İLE
JERUSALEM ONLINE NEWS SİTESİ SİBEL SİBER İLE

JERUSALEM ONLINE NEWS SİTESİ SİBEL SİBER İLE

eski Başbakan Sibel Siber’in ülkesinde, kadın, eşcinsel ve azınlık hakları konularını gündeme getirmesine dikkat çekildi.

A+A-

RÖPORTAJDA KUZEY KIBRIS’TAN “KKTC” DİYE BAHSEDİLİRKEN SİBER’İN ÜLKENİN İLK KADIN BAŞBAKANI OLMASINA DA DİKKAT ÇEKİLDİ

İsrail’in “Jerusalem Online News” sitesi Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’le yapılan bir röportaja yer verdi.

Haberde Kuzey Kıbrıs “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” olarak nitelendirilirken; KKTC’nin canlı demokrasisinden bahsedilerek, eski Başbakan Sibel Siber’in ülkesinde, kadın, eşcinsel ve azınlık hakları konularını gündeme getirmesine dikkat çekildi.

Haberde diktatörlüğün hüküm sürdüğü, azınlıkların ezildiği, kadınların ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş olarak görüldüğü bir coğrafyada KKTC’nin tüm kurumlarıyla ve canlı demokrasisiyle örnek ülke olduğuna işaret edildi.

Röportajda, KKTC’nin düşünce kuruluşu Freedom House tarafından “Özgür Ülke” olarak değerlendirilmesinden, KKTC’deki basın özgürlüğünden, din özgürlüğünden, diğer orta doğu ülkelerine nispeten ülkedeki eşcinsellere yönelik daha toleranslı anlayıştan ve buna ilişkin yasaların AB normlarına uyum çalışmalarından, KKTC insanının çevre dostu olmasından bahsedildi.

KKTC’nin tecavüz mağdurlarının küçük düşürülmediği, kadına şiddetin lanetlendiği “parlayan” bir ülke olduğu vurgulanarak, Siber’in gerek reklam filmleriyle gerekse yazdığı kitapla kadına yönelik şiddeti protesto ettiğine de dikkat çekildi.

Jerusalem Online News sitesinin Sibel Siber röportajına http://www.jerusalemonline.com/news/world-news/around-the-globe/analysis-by-rachel-avraham-the-turkish-republic-of-northern-cyprus-is-a-vibrant-democracy-3226 adresinden erişilebiliyor.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.