1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. JET SKİ SORUŞTURMASI GENİŞLİYOR!
JET SKİ SORUŞTURMASI GENİŞLİYOR!

JET SKİ SORUŞTURMASI GENİŞLİYOR!

Jet ski soruşturması genişliyor!

A+A-

Jet ski üzerinde Türkiye’den gelerek Tatlısu bölgesinden yasadışı yollardan ülkeye giriş yapan ve polis operasyonu sonucunda tasarruflarındaki 2 adet tabanca ve 8 adet canlı mermi ile yakalanan Selahattin Delibaş ve Ramazan Akyıldız’dan sonra olayla bağlantılı olduğu iddia edilen Mustafa Bayram ve Hasan Kırdar’da yargı huzuruna çıkarıldı.

Polis mahkemede yaptığı açıklamada, zanlı Selahattin Delibaş ve Ramazan Akyıldız’ın tasarrufunda bulunan 2 adet 9 milimetre çapında tabanca ve 8 adet canlı mermiyi zanlı Hasan Kırdar’a satmak için getirdiklerini, zanlı Mustafa Bayram’ın ise TC’den GPS ayarlarını yapmak için geldiğini itiraf ettiklerini kaydetti.

Abbas ELMAS

Jet ski üzerinde Türkiye’den gelerek Tatlısu bölgesinden yasadışı yollardan ülkeye giriş yapan Selahattin Delibaş ve Ramazan Akyıldız hakkındaki polis soruşturması derinleşiyor. Dün olayla bağlantılı olduğu iddia edilen Mustafa Bayram ve Hasan Kırdar da yargı huzuruna çıkarılarak tüm zanlılar hakkında 3 gün daha tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Esentepe Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Yücel Meraklı, zanlı Selahattin Delibaş ve Ramazan Akyıldız, Mustafa Bayram ve Hasan Kırdar’ın 10 Ekim tarihinde Esentepe – Alagadi 3 bölgesinde meydana gelen “Kanunsuz ateşli silah bulundurma, ithali ve tasarrufu” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlıların 8 Ekim tarihinde jet ski ile TC’den gelerek Tatlısu bölgesinden ülkeye kanunsuz giriş yaptıklarını aktaran polis memuru, her iki zanlının da önceki gün Alagadi 3 plajında TC’den geldikleri jet ski ile birlikte tespit edilerek suçüstü yakalandıklarını kaydetti.

Yücel Meraklı, zanlıların tasarrufunda bulunan jet skide yapılan aramada ise, bagaj kısmında 1 adet Baretta marka 9 milimetre çapında tabanca, 1 adet Star marka 9 milimetre tabanca, 9 milimetre çapında 8 adet canlı mermi ve 1 adet GPS cihazı bulunarak gözaltına alındıklarını belirtti.

Zanlı Selahattin Delibaş’tan yapılan sorgulamada söz konusu tabancaları zanlı Hasan Kırdar’a satmak için getirdiğini itiraf ettiğini, zanlı Mustafa Bayram’ın ise TC’den gelerek Türkiye’ye geri dönebilmeleri için GPS ayarlarını yapacağı bilgisini verdiklerini açıklayan polis, zanlı Mustafa Bayram’ın Ercan Havalimanı’nda yurt dışına çıkmak isterken tespit edildiğini, zanlı Hasan Kırdar’ın ise Girne’de tespit edilerek gözaltına alındığını kaydetti.

Zanlılar aleyhindeki polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığını ifade eden polis memuru Meraklı, tüm zanlıların da yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, işlenen suçun ciddiyetine dikkat çekerek, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından tüm zanlıların da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Edinilen bilgide, zanlı Selahattin Delibaş ve Ramazan Akyıldız’ın “Liman olmayan bir bölgeden ülkeye yasadışı giriş yapmak” suçuyla ilgili Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacakları öğrenilirken, polis, zanlıların KKTC’ye getirdikleri silahlarla cinayet işleyecekleri şüphesi üzerinde duruyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.