1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. K.T. HEMŞİRELER VE EBELER SENDİKASI EYLEME GİDİYOR
K.T. HEMŞİRELER VE EBELER SENDİKASI EYLEME GİDİYOR

K.T. HEMŞİRELER VE EBELER SENDİKASI EYLEME GİDİYOR

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, 25 Mart Çarşamba günü Lefkoşa’da eyleme gidiyor;

A+A-

 

SENDİKA LEFKOŞA’DA 2 SAATLİK EYLEM YAPACAK

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, 25 Mart Çarşamba günü Lefkoşa’da eyleme gideceğini bildirdi.

Sendika, eylemin, 10.00-12.00 saatleri arasında Lefkoşa’da yapılacağını ve eski Peyak binaları önünde toplanacaklarını kaydetti.

Sendika Başkanı Nihat Şencan yazılı açıklamasında, “Göç Yasası olarak nitelendirilen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası ile toplu iş sözleşmesinin kaldırılması, çalışma barışının bozulması, emek sömürücülüğü yapılması, hayat pahalılığı ödeneğinin kaldırılması ve herkesin Göç Yasası altında toplama çalışmalarına, her gün yeni sağlık servisleri açarak istihdam yapmak yerine sağlık çalışanlarını ek mesai yapmaya zorlayan ve ardından kendilerini ‘fişleyen’ zihniyete ‘dur’ deme zamanının geldiğini” belirtti.

Şencan, yoğun bir şekilde vardiya ve düzensiz çalışmalarına rağmen çalışma barışı ve sağlıklarının bozulduğunu “Göç Yasasına” ve uygun olmayan teşkilat yasalarına çalışanların mahkûm edildiğin savunarak, hemşire, ebe ve sağlık teknikeri çalışanların haklarının gasp edildiğini iddia etti.

Kamu Görevlileri Yasası’nda yer alan fakat “el çabukluğu” ile Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’na konmayan risk ödeneklerinin de gasp edildiğini savunan Şencan şunları kaydetti:

“Emeklilik haklarımız gasp edilerek mezarda emekliliğin önü açılmıştır. Meslek hastalıklarına mahkûm edildik. Sosyal haklarımız mobbing ile 17 saatlere kadar blok nöbetlerle ellerimizden alınmıştır. İnsanca yaşama haklarımızı zorlamalar, iftira, baskı, psikolojik ve fiziksel şiddetle elimizden alınmak istenmektedir.

Şimdi de bir meslek olan hemşireliği, dünyanın hiçbir yerinde olmayan şekilde başka mesleklere yama yapmaya çalışarak mesleğimiz otonomisi ve hemşirelik mesleği yöneticilerinin otoritesi elimizden alınmaya çalışılmaktadır.

Tüm bunlara ‘dur’ demek için 25 Mart saat 10.00-12.00 arası Lefkoşa’da eylemdeyiz. Saat 10.00’da eski Peyak önünde toplanıyoruz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.