1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. K.T. TABİPLER ODASI’NIN YAYINI
K.T. TABİPLER ODASI’NIN YAYINI

K.T. TABİPLER ODASI’NIN YAYINI

Kitabın tanıtımı ve kokteyli cuma günü Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği lokalinde

A+A-

 

Kıbrıs Türk tıbbının  öncü isimlerinden Dr. Kaya Bekiroğlu’nu konu alan, “Kıbrıs Tıbbına Adanan Yaşamlar: Dr. Kaya” isimli kitabın tanıtımı ve kokteyli  cuma günü Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği lokalinde yapılacak..

Ahmet Tolgay ve Dr. Filiz Besim tarafından kaleme alınan, kapak tasarımı Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu tarafından yapılan, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası tarafından yayınlanan  kitabın tanıtım etkinliği saat 19.30’da başlayacak.
 
Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Cemal Mert tarafından yapılan açıklamaya göre, bir yılı aşkın bir çalışmanın ve araştırmanın ürünü olan kitapta; Dr. Kaya Bekiroğlu’nun yaşam öyküsü ekseninde Kıbrıs Türk halkının son yüz yıllık tarihi irdeleniyor.

426 sayfalık kitabın hazırlanmasında, Dr. Bekiroğlu’nun canlı anıları yanında çeşitli kaynaklardan ve iz bırakmış Kıbrıslı Türklerin anılarından da yararlanıldı.

Açıklamaya göre, kitapta, “sağlık bağlamında Türk hekimlerin ve sağlıkçıların  ses getiren başarıları yanı sıra, toplumsal varoluş tarihinden de çeşitli kesitler akıcı bir roman tadında sunuluyor”. Kitapta, belgesel anlatım, tarihi fotoğraflarla da destekleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.