1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KABAKÇI: “TARIM KESİMİNİN TARIMDA ÇALIŞAN İNSANLARIN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ”
KABAKÇI: “TARIM KESİMİNİN TARIMDA ÇALIŞAN İNSANLARIN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ”

KABAKÇI: “TARIM KESİMİNİN TARIMDA ÇALIŞAN İNSANLARIN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ”

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ...

A+A-

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Alican Kabakçı, 14 Mayıs’ın  tarım kesiminin tarımda çalışan insanların birlik ve beraberlik günü olduğunu belirtti.

Kabakçı 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Bizler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çiftçileri olarak yaşamakta olduğumuz sıkıntılar içerisinde böylesine anlamlı bir günde maalesef tarım sektöründeki olumsuzlukları, beceriksizlikleri ve Hükümetimizin tarım kesimini gözden çıkartışını konuşmaktayız” dedi.

14 Mayıs’ın “eli nasırlı, alnı terli, aklında üretmekten ve üreterek ülkenin ekonomisine değer katmaktan başka düşüncesi olmayan çiftçiler için Dünya Çiftçilerinin ortaklaşa aldığı bir kararla atfedildiğini “ kaydeden Kabakçı, “ Ülke topraklarımızdaki zenginliği, bereketi, potansiyeli ortaya çıkartmak becerisi, dün olduğu gibi bugünde hiç yorulmayan bıkmayan usanmayan çiftçimizde mevcuttur” ifadesini kullandı.
Kabakçı mesajını şöyle tamamladı:

“Ancak, yeter ki tarım dışı güçler omzumuzdan yakamızdan düşsün. Yeter ki  hükümetlerde de toprağa çiftçimizde olan sevgi şefkat ve vefa olsun, bakın o zaman çiftçimiz neleri başarır, tarımımız nasıl ilerler.

Böylesine anlamlı bir günde tüm üreticilerimizin çiftçimizin hayvancımızın kısacası tarımcılarımızın 14 Mayıs Dünya Tarım Gününü kutlar, yaşamakta olduğumuz sıkıntıları birlik, beraberlik ve mücadelemizle aşacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.