1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. KABAKÇI: “TARIMDA YAŞANAN SIKINTILAR SADECE TARIM KESİMİNİ DEĞİL TÜM EKONOMİYİ ETKİLİYOR”
KABAKÇI: “TARIMDA YAŞANAN SIKINTILAR SADECE TARIM KESİMİNİ DEĞİL TÜM EKONOMİYİ ETKİLİYOR”

KABAKÇI: “TARIMDA YAŞANAN SIKINTILAR SADECE TARIM KESİMİNİ DEĞİL TÜM EKONOMİYİ ETKİLİYOR”

KIBRIS TÜRK ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ 70. YILINI KUTLUYOR

A+A-

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Alican Kabakçı, bugün tarım sektöründe yaşanan sıkıntıların sadece tarım kesimini değil tüm ekonomiyi etkilediğine işaret ederek, “Kopan halka, tüm zinciri etkiler. Onun için hükümet tüm sektörleri dikkate alarak politika üretmelidir” dedi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği 70. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Birlik Başkanı Alican Kabakçı, kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilere 70. kuruluş yıldönümünde güzel mesajlar veremeyeceğini belirterek, bugün örgütlü mücadelelerinin çiftçinin birlik ve beraberliği içerisinde devam ettiğini, ancak bu mücadelenin eksik ayağının hükümet olduğunu savundu.

“Hükümetlerde tarım kesiminin gelişmesi için heves yoksa bu mücadele de o doğrultuda geriletilir” görüşünü öne süren Kabakçı, “Toprakta hayat olmazsa ulusta kuvvet olmaz” dedi.

Bugün tarımda yaşanan sıkıntıların yalnız tarım kesimini değil, tüm ekonomiyi etkilediğini işaret eden Kabakçı, şöyle devam etti:

“Bu bilinç içerisinde bizler tarımsal örgütlü mücadelemizde hep ülke gerçeklerini dikkate aldık ve hep almaya devam edeceğiz.

Bu ülke, tarımcısıyla, sanayicisiyle, öğretmeniyle, esnafıyla, ticaret adamıyla, işçisiyle ,doktoruyla  hepimizindir. Kopan halka tüm zinciri etkiler onun için hükümet edenler tüm sektörleri dikkate alarak politika üretmelidirler.

Bizler  Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği yöneticileri olarak önce ülke insanımız diyor ve tüm hareketimizi ve bu eksen doğrultusuna yöneltmiş bulunuyoruz.

Bugün 70. yılımızı kutlarken bizler bu vatan topraklarında insanca, hür ve geleceğine umutla bakabilecek bir kesim için mücadelemize devam etmekteyiz. Bu mücadele çok çetrefilli bir yol olsada bizleri bu çetin yolda siz sevgili çiftçi kardeşlerim desteklediğinizden hiç şüphemiz yoktur.

Bu yol mücadele ve birliktelik yoludur. Bu yol ülke toprakları üzerinde insanca yaşama yoludur.

Hepinize 70. yılımızda mutluluklar diliyorum.”

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.