1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KABURGA KEMİĞİNDEN BURUN YAPILDI
KABURGA KEMİĞİNDEN BURUN YAPILDI

KABURGA KEMİĞİNDEN BURUN YAPILDI

Gönyeli’deki Kolan British Hastanesi’nde kaburgadan alınan kemikle ülkemizde ender görülen bir burun ameliyatı yapıldı.

A+A-

Plastik Cerrah Opr. Dr. İbrahim Meyzin, 24 yaşında olan Galip Arık’ın eskiden Kick boks yaptığını ve daha önce iki ameliyat geçirdiğini belirterek, hastaneye baş ağrısı şikâyeti ile geldiğini kaydetti.

Hastanın ilk olarak baş ağrıları olduğunu ve nefes almakta güçlük çektiği için nöroloji bölümüne sevk edildiğini anlatan İbrahim Meyzin, “Burada hastanın nefes alma sıkıntısı çektiği ve bunun kendisine baş ağrısı verdiği anlaşıldı. Daha sonra Kulak burun boğaz bölümüne danışıldı.

Buradaki doktorlar burun içerisinde bulunan ve konka denilen yapıların eğri olduğunu tespit etti. Ayni zamanda hastanın burun çatısının da olmadığını gördük” dedi.

Kulak Burun Boğaz Doktoru Opr. Dr. Remzi Tınazlı ile birlikte hastayı muayene ettiklerinde burundaki etlerde büyüme kemik yapısının yetersiz ve kıkırdak yapısının olmadığını gördüklerini ifade eden Meyzin, şöyle devam etti:
“Burun yapısını kaburgadan alacağımız kıkırdak ile yapacaktık. Operasyona benimle birlikte Kulak Burun Boğaz Doktoru Opr. Dr. Remzi Tınazlı ile Nöroloji Uzmanı Dr. İlker İpekdal da katıldı. Hastaya yeniden burun ile burun çatısı oluşturularak yerleştirildi. Hastanın burnu tamamen açılarak kaburgadan alınan kemiğe şekil verilmesinin ardından daha sonra burun içerisine yerleştirildi.”

Kulak Burun Boğaz Doktoru Opr. Dr. Remzi Tınazlı, burunun içerisinde burun etleri olduğunu ve burunun bir çatısı olduğunu söyleyerek çatının bozulduğu zaman sorunlar yaşandığını belirtti.

Hastanın Kick bokscu olduğu için burnunun çatısının çöktüğünü ifade eden Tınazcı, çatıda problem olduğu için plastik cerrahi ile birlikte bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Burnun tamamen açılarak içine kaburgadan aldıkları kemiği yerleştirdiklerini kaydeden Tınazcı, bunun Kıbrıs’ta ender yapılan ameliyatlardan olduğunu söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.