1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAÇ KİŞİ? NASIL? KİM TARAFINDAN?
KAÇ KİŞİ? NASIL? KİM TARAFINDAN?

KAÇ KİŞİ? NASIL? KİM TARAFINDAN?

Cavapsız sorular...

A+A-

Ülkeye kaçak yollardan girdikleri sanılan iki Suriyeli dün mahkemeye çıkarılarak haklarında üçer gün tutukluluk emri alındı. Polis, Suriyelileri kaçak olarak ülkeye sokan kişileri saptamaya çalışıyor.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, liman olmayan bir noktadan arkadaşlarıyla birlikte ülkeye kaçak olarak girdiğini iddia eden iki Suriyeli’yi önceki gün tespit ederek gözaltına aldı. Gazi A.B.Faysal ve Abdurrahman Alomar, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Nuvit Gazi’nin huzurunda görüşülen davada, iddia makamı adına hazır bulunan Savcı İlter Koyuncuoğlu, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Fuat Kurtulan’ı tanık olarak dinletti.

Polis memuru Kurtulan, zanlılar Gazi A.B.Faysal ve Abdurrahman Alomar’ın yasal liman olmayan bir noktadan KKTC’ye giriş yaptıklarının tespit edildiğini ancak, nasıl, kim tarafından ve kaç kişi olarak geldiklerinin henüz tespit edilemediğini söyledi.

KKTC’ye giriş yapmasını sağlayan kişilerin arandığını ve alınacak olan ifadeler olduğunu vurgulayan Kurtulan, bu aşamada zanlıların üç gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıcı Nuvit Gazi, bu talebe itiraz olmaması üzerine, huzurundaki şahadeti dinledikten sonra, zanlının tahkikatın selameti için 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.