1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAÇAK ET OLAYINDA ARANAN BİR KİŞİ VAR
KAÇAK ET OLAYINDA ARANAN BİR KİŞİ VAR

KAÇAK ET OLAYINDA ARANAN BİR KİŞİ VAR

Akıncılar’da 1 ton 128 kilo kaçak el ele geçirilmesiyle ilgili tutuklanan zanlılar Sabri yıldırım ve İbrahim Kedi dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Akıncılar’da 1 ton 128 kilo kaçak el ele geçirilmesiyle ilgili tutuklanan zanlılar Sabri yıldırım ve İbrahim Kedi dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak tutukluluk süreleri 5 gün daha uzatıldı. Polis mahkemede yaptığı açıklamada olayla bağlantılı bir kişinin aranmakta olduğunu söyledi.

Abbas ELMAS

Akıncılar bölgesinde geçtiğimiz günlerde polis tarafından ele geçirilen bin 128 kilo kaçak et ile ilgili soruşturma derinleşiyor. Ele geçirilen kaçak etlerle ilgili polis tarafından tutuklanan zanlılar Sabri Yıldırm ve İbrahim Kedi dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak tutukluluk süreleri 5 gün daha uzatılırken polis mahkemede yaptığı açıklamada 1 kişinin arandığını bildirdi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Akıncılar Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Selçuk Mulla, 3 Eylül 2013 tarihinde Kırklar-Ercan anayolu üzerinde HP 974 plakalı van araç ile seyreden İbrahim Kedi’nin tasarrufunda kaçak olduğuna inanılan et olduğuna dair ihbar aldıklarını söyledi. Polis, saat 19.00 sıralarında durdurulan Van araçta yapılan aramada büyük ve küçükbaş hayvanlara ait kaçak et ele geçirdiklerini açıkladı.

Polis, suçla bağlantılı tutuklanan zanlı Kedi’nin ele geçirilen etlerle ilgili makul bir izahat vermediğini ifade ederek, zanlılardan yapılan soruşturmada söz konusu etleri zanlı Kedin’nin aldığı bir kişinin halen aranmakta olduğunu kaydetti.

Zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturması kapsamında mahkeme emriyle 2 gün tutuklandığını, 2 günlük tutukluluk süresinde zanlıların vermiş olduğu gönüllü ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağını dile getiren polis memuru, ayni zamanda zanlıların telefon dökümleriyle Akıncılar bölgesindeki kamera kayıtlarının inceleneceğine dikkat çekti.

Olayla ilgili başlatılan polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığını ve zanlıların serbest kalması halinde aranan şahıslara ve alınacak olan ifadelere olumsuz etki edebileceğine dikkat çeken Selçuk Mulla, tahkikatın selameti açısından her iki zanlının da 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatlarının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, işlenen suçun ciddiyetine dikkat çekerek, tahkikatın selameti açısından zanlıların 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.