1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAÇAK GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE
KAÇAK GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE

KAÇAK GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE

Larnaka’nın “Mennoya” (Ötüken) bölgesinde bulunan ve kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmeden önce tutuldukları tutukevinde kötü muamele gördükleri yönünde Rum Ombudsmanı’na şikayette bulundukları bildirildi.

A+A-

Bazı kaçak göçmenlerin, Larnaka’nın “Mennoya” (Ötüken) bölgesinde bulunan ve kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmeden önce tutuldukları tutukevinde kötü muamele gördükleri yönünde Rum Ombudsmanı’na şikayette bulundukları bildirildi.

Politis gazetesi, söz konusu tutukevinde tutulan yabancı uyruklu kişilerden Nisan-Temmuz 2013 tarihleri arasında Rum Ombudsmanına yedi şikayet başvurusu geldiği, şikayette bulunanların söz konusu tutukevinde dayak ve kötü muameleye maruz kaldıklarını bildirdiklerini yazdı.

Rum Ombudsmanı Eliza Savvidu basına açıkladığı raporunda, göçmen haklarını savunan çeşitli kuruluşlar aracılığıyla ulaştırılan şikayetleri incelemeye aldığını belirterek özellikle Kenya uyruklu bir göçmenle Sri Lanka uyruklu bir kadının şikayetlerinin dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Rapora göre Kenya uyruklu şahıs, Güney Kıbrıs’tan sınır dışı edilmeden hemen önce söz konusu tutukevi görevlilerinin ağır işkence ve dayağına maruz kaldığı, Sri Lanka uyruklu kadın da dayak sonucu hastaneye kaldırılmasına rağmen rapor tutulmadığı gibi şikayetlerde bulundular.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.