1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KAÇAK SİGARA” OPERASYONU GENİŞLEDİ
“KAÇAK SİGARA” OPERASYONU GENİŞLEDİ

“KAÇAK SİGARA” OPERASYONU GENİŞLEDİ

Girne’de ele geçirilen 29 bin paket kaçak sigaranın Port- İsbi Şirketi’nin operasyon müdürü Mehmet Erüreten ve depo sorumlusu Hüseyin Karaca tarafından çalındığı iddia ediliyor

A+A-

Alınan bir ihbar üzerine Gazimağusa polisinin, Girne’de bir van araçta ele geçirdiği 29 bin paket gümrüksüz sigarayı tasarrufunda bulunduran Metin Durmaz ve Mehmet Adem Mahmutoğluları’nın ardından, söz konusu “kaçak sigaraları” çaldıkları öne sürülen Port- İsbi Şirketi Operasyon Müdürü Mehmet Erüreten ve depo sorumlusu Hüseyin Karaca da tutuklandı.

Her iki meseleyi de soruşturan Gazimağusa Polisi, Mehmet Erüreten ve Hüseyin Karaca’yı mahkemeye çıkararak aleyhlerine birer günlük tutukluluk emri aldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis çavuşu Mustafa İskender’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis zanlıların müstahdem tarafından sirkat suçunu işlediklerini söyledi. 

Polis çavuşu, zanlıların,  2013 yılı Şubat ayında Al- Salam şirketi tarafından Port- İsbi Ltd deposuna indirilen  172 koli Kent marka sigarayı çaldıklarını öne sürdü.

Çalınan sigaralardan 29 kolinin 1 Ekim 2013 tarihinde Girne’de tespit edildiğini ifade eden polis çavuşu, zanlılar aleyhine yürütülen polis soruşturmasının yeni başladığını kaydetti.

Hâlâ bulunamayan ancak zanlılar tarafından sirkat edilen sigaralar olduğunu iddia eden Mustafa İskender, ambarda bulunan sigaraları da saymaları ve bu sigaralardan çalınıp çalınmadığının kontrolünü yapmaları gerektiğini açıkladı.

Tanık polis soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için mesele ile ilgili olarak tutuklu bulunan diğer zanlıların da mahkemeye çıkacakları günü hesaba alarak mahkemeden zanlılar aleyhine birer günlük tutukluluk emri talep etti.

Savcı Hasan Çaltılı’nın sorularını yanıtlayan polis çavuşu Mustafa İskender mesele ile ilgili olarak gümrüğe beyan edilmemiş sigara tasarrufundan, Metin Durmaz ve Mehmet Adem Mahmutoğluları’nın poliste tutuklu olduklarını anlattı.

Polis çavuşu, zanlı 1 Mehmet Erüreten’in suçlamaları kabul etmediğini belirtirken, zanlı 2 Hüseyin Karaca’nın olayın nasıl olduğunu polise anlatarak gönüllü ifade verdiğini kaydetti.

Zanlıların avukatları tutukluluk talebine itiraz etmezken tahkikat sorumlusuna birkaç soru yöneltti.

Mustafa İskender depodaki malın teker teker sayılacağını ifade ederken, depo evrağına göre hiçbir sıkıntı olmadığını ancak bu evraka rağmen; depodaki malın yarısının olmadığını açıkladı.

Depodan çalınan geriye kalan sigaraların arandığına dikkat çeken İskender, söz konusu olayın zanlı 1 Mehmet Erüreten’in denetimi altında yaşandığını söyledi.

Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların soruşturmanın selameti açısından birer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.