1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAÇAK YOLLARIN KAPATILMAMASINA TEPKİ
KAÇAK YOLLARIN KAPATILMAMASINA TEPKİ

KAÇAK YOLLARIN KAPATILMAMASINA TEPKİ

trafikte tehlike yaratan kaçak yollar var ama..

A+A-

“DEVLET, KAÇAK YOLLARI KAPATMA GÜCÜNÜ KENDİNDE BULAMIYORSA TRAFİKTE SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD), trafikte tehlike yaratan kaçak yolların kapatılmamasını, kapatılanların bazılarının da ertesi gün açılmasını eleştirerek, “Devlet, kaçak yolları kapatma gücünü kendinde bulamıyorsa trafikte sözün bittiği yerdeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

TKÖD Başkanı Mehmet Avcı yazılı açıklamasında, 22 Kasım 2013 tarihinde Karayolları Dairesi, Polis Genel Müdürlüğü, Lefkoşa Kaymakamlığı, Girne Kaymakamlığı ve Dikmen Belediye Başkanlığı’na basınla da paylaşılan birer mektup gönderdiklerini ve tehlikelere dikkat çektiklerini hatırlattı.

Bu yazıda “Lefkoşa - Girne anayolu, Gönyeli çemberi- Boğazköy kavşağı arasında kalan anayol kısmında, anayola giriş-çıkışlar yol koruma şeridiyle yasaklanmış olmasına rağmen, yol güvenliğini tehdit edecek, insan hayatını tehlikeye atacak ve kaçınılmaz trafik kazalarına neden olacak şekilde anayola yasadışı olarak giriş ve çıkışlar oluşturulduğunu” ilgili makamlara bildirdiklerini kaydeden Avcı, 40 günü aşkın süre geçtiği halde yazılarına yanıt alamadıklarını belirtti.

Avcı, “kaçak tali yolların bazılarına devlet tarafından biraz toprak dökülerek kapatılmış gibi yapıldığını”, ancak kapatılan yolların bazılarının ertesi gün birileri tarafından tekrar açıldığını bildirdi.

TKÖD Başkanı Avcı, halen açık tutulan bu kaçak yolların insan hayatını tehlikeye soktuğuna dikkat çekerek, “Olayın daha da üzücü yanı ise devletin kaçak tali yolları kapatma gücünü kendinde bulamamasıdır. Bu da trafikte sözün bittiği yerde olduğumuzun göstergesidir” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.