1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAÇAKLAR YAKALANDI
KAÇAKLAR YAKALANDI

KAÇAKLAR YAKALANDI

Cürümleri Önleme Şubesi’nin önceki gün Lefkoşa’da bir evde yapmış olduğu aramada 3 kişi tutuklandı

A+A-

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin önceki gün mahkeme emri ile Lefkoşa Abdi Çavuş Sokak’taki bir evde yaptığı aramada ülkede izinsiz olarak kalan 3 Pakistanlı tespit edilerek tutuklandı. Awais Mehmood, Wagas Ahmed ve Sultan Ahmed isimli tutuklular dün mahkemeye çıkarıldı. Yargıç Bertan Özerdağ’ın huzurunda görülen tutukluluk talebi sonucunda kaçak Pakistanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verildi.

KKTC’de giriş çıkış kaydı yok
Soruşturmayı yürüten polis memuru Hakan Özçürümez mahkemede verdiği ifadede, zanlı Awais Mehmood, Wagas Ahmed ve Sultan Ahmed’in KKTC’de izinsiz olarak ikamet ettiklerini tespit ettiklerini anlattı. Başlatılan soruşturmanın yeni olduğunu ve alınacak birçok ifadenin olduğunu söyleyen polis, Muhaceret dairesi ile yapılan araştırma sonucunda zanlı Sultan Ahmed’in KKTC’de giriş çıkış kaydı olmadığını ve adaya nereden giriş yaptığını araştırdıklarını söyledi. Başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını söyleyen polis zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

“Yardıma ihtiyacım var”
Mahkemede kendilerini avukatsız olarak savunan zanlılara Yargıç Bertan Özerdağ söz hakkı verdi. Zanlı Sultan Ahmed, “Bütün belgelerimi kaybettim, benim yardıma ihtiyacım var ve hücrede daha fazla kalmak istemiyorum. 6 kız kardeşim ve ailem var onlara ben bakıyorum” diyerek kendini savundu.

Tutuklu kalacaklar
Tahkikatın henüz yeni başladığını belirten Yargıç Bertan Özerdağ polisin soruşturmasını salimen yürütebilmesi için zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.