1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAÇAKLAR YARGI HUZURUNDA!
KAÇAKLAR YARGI HUZURUNDA!

KAÇAKLAR YARGI HUZURUNDA!

Çalışma Dairesi tarafından yapılan kontrollerde çalışma izni olmadan çalıştığı tespit edilen bir kişi ve turist vizesi dolduğu halde KKTC’de yaşayan bir kişi...

A+A-

Çalışma Dairesi tarafından yapılan kontrollerde çalışma izni olmadan çalıştığı tespit edilen bir kişi ve turist vizesi dolduğu halde KKTC’de yaşayan bir kişi polis tarafından dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Çalışma Dairesi ekipleri tarafından yapılan rutin kontrollerde “Çalışma İzni” olmadan bir işyerinde çalıştırılan Mehmet Cevap gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da yargı huzuruna çıkarıldı.

Duruşmada zanlı Cevap’ın 2004 yılından beridir KKTC’de izinsiz kaldığı açıklanırken, Çalışma Dairesi’ne bağlı görevli memurların denetimleri esnasında tespit edilen zanlının üzerinden kimlik çıkmadığı belirtildi. Zanlının polise verdiği ifadede kimliğini kaybettiği açıklandı.

Zanlı hakkında “KKTC’de ikamet izinsiz kalmak ve izni olmadan çalışmak” suçlarından başlatılan soruşturmanın tamamlandığı belirtilerek, davalarında hazır olması için teminata bağlanılması talep edildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlının 15 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verirken söz hakkı verilen zanlı, “10 yıldır buradayım, kimseye bir zararım olmadı ”şeklinde savunma yaptı.

 

Vizesi dolan turist de tutuklandı

Öte yandan 7 Temmuz 2013 tarihinde KKTC’ye 30 gün turist vizesi ile giriş yapan ancak süresi dolduğu halde çıkış yapmayan Mehmet Koca isimli şahısta Girne’de tespit edilerek gözaltına alındı.

Zanlı KKTC’de izinsiz kalmak suçundan dolayı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlının 30 gün vize ile ülkeye giriş yaptığını ancak süresi dolmasına rağmen çıkış yapmayarak KKTC’de izinsiz kalmaya devam ettiğini açıkladı. Polis, zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi için 15 gün süreyle Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.