1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAÇIRILAN 3 MİLYON TL OLAYINDA MERAK KONUSU!
KAÇIRILAN 3 MİLYON TL OLAYINDA MERAK KONUSU!

KAÇIRILAN 3 MİLYON TL OLAYINDA MERAK KONUSU!

Balistik inceleme sonucu belli oldu! ... Asıl merak konusu;

A+A-

 

Kooperatif Merkez Bankası'na ait 3 milyon TL'nin çalınmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, olay mahalinde bulunan boş kovanın, soygun olayına karıştığından şüphe edilen Polis Müfettiş Muavini Mustafa Çetereisi'nin üstüne zimmetli tabancaya ait olmadığı öğrenildi.

Polis Genel müdürülüğü'nde yapılan balistik incelemede, Mustafa Çeteresi'ne ait tabanca ile boş kovan örtüşmedi.

Polis kazılar yapıyor

Tahkikatı sürdüren polis ekipleri, geniş çaplı soruşturmalarına devam ederken, polis ekipleri özellikle Güneşköy'de bazı noktalarda kazılar gerçekleştiriyor.

Çalınan paranın 770 bin 500TL'sini Güneşköy'de bir bahçe ile Akdeniz köyü eski yolu üzerinde bularak emare alan polis ekipleri, 2 milyon 229 bin 500 TL'nin bir kısmının yurt dışına çıkarıldığını, bir kısmının ise bölgede gömülü olduğuna inanıyor.

Ayrıca, olayda kullanılan silahlar, soyguncuların giydiği maske ve eldivenin de bir noktada gömülü olduğunu düşünüyor.

Ekipler tahkikatı ilk günkü yoğunlukta sürdürüyor.

İngiltere iade edecek mi?

KKTC Başsavcılığı ve  Polis Genel Müdürlüğü'nün Kooperatif Merkez Bankası'na ait 3 milyon TL'nin çalınmasıyla ilgili soygun olayında yer aldığı düşünülen ve İngiltere'de olduğu düşünülen 26 yaşındaki Müfettiş Muavini Mustafa Çetereisi'nin İngiltere'den iadesi istendi ancak bugüne kadar konuyşa ilgili bir gelişme yaşanmaması dikkat çekti.

İngiltere, KKTC makamlarından defalarca birçok iade talebinde bulunmş ve iadeler gerçekleşmişti. İngiltere'de olduğuna inanılan Çetereisi'nin KKTC'ye iade edilip, edilmeyeceği ayrı bir merak konusu oldu.

İsmi tespit edilmeden önce Türkiye'ye giden Mustafa Çeteresi, KKTC polisinin talebi üzerine tutuklanmış, türkiye Savcılığı tarafından sorgulanmasının ardından ''yetersiz bilgi ve işlem'' gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.