1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAÇMA HAYALİ CEZAEVİNDE SON BULDU
KAÇMA HAYALİ CEZAEVİNDE SON BULDU

KAÇMA HAYALİ CEZAEVİNDE SON BULDU

Kaçma hayali cezaevinde son buldu

A+A-


Sahte Bulgaristan kimlik kartı ile Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan zanlı Serkan Sığırtmaç bir günlük tutukluluğun ardından teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli Polis Memuru Fahri Gümüşsoy olayla ilgili bulguları aktardı. Gümüşsoy, zanlı Serkan Sığırtmaç’ın 17 Eylül tarihinde üzerinde kendi resmi bulunan sahte Bulgaristan kimlik kartı ile Güney Kıbrıs’a geçmeye çalıştığı esnada Lokmacı Sınır Kapısı’nda görevli muhaceret polisinin fark etmesi üzerine yakalandığını söyledi.

Soruşturma tamamlandı

Tutuklanan zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten polis memuru, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlanmadığını, ancak tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını söyledi.

Polis, zanlın TC vatandaşı olduğunu ve KKTC’de yasal bir bağının bulunmadığını söyleyerek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

“Kararı adaletinize bırakıyorum”

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Serkan Sığırtmaç dolandırıldığını ileri sürerek, “Kararı adaletinize bırakıyorum” dedi.

Yargıç Gökhan Asafoğluları zanlının ilerde görüşülecek olan davalarında hazır bulunabilmesi için 1 ayı geçmeyen bir süre merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak kalmasına emir verdi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.