1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAÇMA HAYALLERİ CEZAEVİNDE SONLANDI
KAÇMA HAYALLERİ CEZAEVİNDE SONLANDI

KAÇMA HAYALLERİ CEZAEVİNDE SONLANDI

Kaçma hayalleri cezaevinde sonlandı

A+A-

Girne Turizm Limanı’dageçtiğimiz günlerde tır kasasına saklanarak yasadışı yollardan KKTC’den çıkış yapmaya çalışan Pakistan uyruklu NajeedUllah ve tır şoförü Hüseyin Şengül hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Ullah, yargılanıncaya kadar bir ay süreyle cezaevine gönderilirken, zanlı Şengül teminat şartlarına bağlanarak tutuksuz yargılanmasına emir verildi.

Abbas ELMAS

Girne Turizm Limanı’dageçtiğimiz günlerde tır kasasına saklanarak yasadışı yollardan KKTC’den çıkış yapmaya çalışan Pakistan uyruklu NajeedUllah ve tır şoförü Hüseyin Şengül hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Tosun, zanlıların 30 Eylül tarihinde Girne Turizm Limanı’nda meydana gelen “Suç işlemeye teşebbüs” suçundan methaldar olduklarını söyledi.

Zanlı NajeedUllah’ın söz konusu tarihte ve yerde saat 22.10 sıralarında zanlı Hüseyin Şengül’ün yönetiminde bulunan LM049 plakalı tırın kasasına gizlenerek yurt dışına çıkış yapmak isterken tespit edildiğini aktaran Tosun, her iki zanlının da gözaltına alındığını kaydetti.

Polis, Zanlı NajeedUllah’ın geçtiğimiz Nisan ayında Lefkoşa bölgesinde “Sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme ve sahtekarlıkla para temini” suçlarını işlediğini ve mahkeme tarafından teminat şartlarına bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakıldığını belirtti.

Zanlının Eylül ayı içinde mahkemeye yaptığı müracaat sonucunda, yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmadan 30 gün süreyle pasaportunun kendisine geri verildiğini aktaran Hüseyin Tosun, zanlının tasarrufunda söz konusu pasaportun da bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Hüseyin Tosun, her iki zanlının olayla ilgili gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğine değinerek, zanlılar hakkındaki polis soruşturmasının tamamlandığını ifade etti.

Zanlı Hüseyin Şengül’ün KKTC, zanlı NajeedUllah’ın ise Pakistan uyruklu olduğuna değinen polis, her iki zanlının da davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Gire Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlı NajeedUllah’ın serbest kalması durumunda yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğunu belirterek, zanlının yargılanacağı güne kadar 1 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.

Ulutekin, zanlı Hüseyin Şengül’ün ise yurt dışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması, 3 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin yüz bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.