1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KADERİNE TERK EDİLDİ
KADERİNE TERK EDİLDİ

KADERİNE TERK EDİLDİ

İnsan hayatını tehdit ediyor;

A+A-

Konuyla ilgili açıklama yapan Lefkoşa Türk Belediyesi Bayındırlık ve İmar Şube Amiri Dervişe Ener, yarım kalmış inşaatlara herhangi bir yaptırım uygulama yetkilerinin olmadığını ve bunun yasalardaki bir yetersizlikten kaynaklandığını söyledi.

İnşaat iznine aykırı eklemeler yapıldığı için 22 Eylül 2008’de inşaatı durdurulan ve can güvenliğini tehdit etmesinin yanında çevrede de büyük bir görüntü kirliliği yaratan bina, tamamen kaderine terk edilmiş durumda. Geçtiğimiz yıllarda batan Deniz Bank’a ait olan ve bankanın batmasının ardından Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen binanın akıbeti ise halen daha belirsizliğini koruyor. Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Bayındırlık ve İmar Şube Amiri Dervişe Ener yaptığı açıklamada, binanın inşaatının “inşaat iznine aykırı hareket edilmesi” nedeniyle durdurulduğunu ve binanın yeniden verilen inşaat izni doğrultusunda yapılması için uyarıda bulunduklarını söyledi. 

Deniz Bank’ın batmasının ardından yarım kalan binanın KKTC TMSF’ye devredildiğini belirten Ener, “Maalesef bu aşamadan sonra belediyemizin bu konu ile ilgili yaptırım yapacak yetkisi yoktur. Bu yasada bulunan bir boşluktan kaynaklanıyor” şeklinde konuştu. 

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, binanın insan hayatını tehlikeye attığını ve çevrede görüntü kirliliği oluşturduğunu söyledi.

LTB olarak inşaatı yarım kalan inşaatlara yaptırım uygulama yetkimiz yok

Binanın durumu hakkında açıklamalarda bulunan LTB Bayındırlık ve İmar Şube Amiri Dervişe Ener şunları aktardı:

“22 Eylül 2008 yılında belediyemize yapılan bir şikâyet doğrultusunda gittiğimiz söz konusu Deniz Bank’a ait inşaata, alınan inşaat iznine aykırı şekilde eklemeler yapıldığını gördük. Bunun üzerine inşaata bir yazı yazarak, gerekli koşullar sağlanarak ve inşaat izni dâhilinde, bina inşaatının devam edebileceği uyarısını yaparak çalışmaları durdurduk. İlerleyen zamanlarda banka battı ve söz konusu bina KKTC TMSF’ye devredildi. Onlar ise yarım kalan inşaatla ilgili yıllardır bir adım atmadılar. Bunun üzerine vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine belediyemiz KKTC TMSF’ye bir yazı yazarak, yarım kalan inşaat ile ilgili ne yapılacağı hakkında açıklama istedik. Ancak TMSF bize yazılı bir geri dönüş yapmadı. Bizlerin de LTB olarak yarım bırakılan inşaatlar ile ilgili bir yaptırım hakkımız bulunmuyor. Bu da maalesef yasada bulunan bir boşluğun sonucudur.” 

Gürcafer LTB’yi sorumlu gösterdi 

Söz konusu bina ile ilgili gazetemize konuşan Cafer Gürcafer ise, binanın yaklaşık 5 yıldır bu halde olduğunu ve halen daha binanın akıbetinin ne olacağının bilinmediğini söyledi. Bu ve bunun gibi yarım bırakılmış inşaatların gerek can güvenliğini tehdit ettiğini, gerek görüntü kirliliği yarattığını ifade eden Gürcafer, bu konunun muhatabının Lefkoşa Türk Belediyesi olduğunu ve bir insanın bu binadan düşüp ölmesinden de LTB’nin sorumlu olacağını savundu. 

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.