1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KADIN ÇALIŞMA GRUBU”
“KADIN ÇALIŞMA GRUBU”

“KADIN ÇALIŞMA GRUBU”

“KADIN ÇALIŞMA GRUBU”

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber, “8 Mart ülkemizde her yönüyle eşitliği sağlayana kadar yürütülecek bir mücadelenin sembol günlerinden bir tanesidir” dedi.

Siber, bu  mücadeleye  katkı yapabilmek için öncelikle bu mücadeleyi anlamak, içselleştirmek ve farklı alanlarda bu mücadelenin gereklerini yerine getirmek, bir yaşam biçimine ve siyasi bir tavra dönüştürmek gerektiğine dikkat çekti.

“KADIN PERSPEKTİFİ DAHA FAZLA OLACAK”

Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber,  yayımladığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Nisan 2015’te gerçekleştirilecek seçimin ardından Cumhurbaşkanlığı’nı bu duyarlılıkla yöneteceğiz. Öncelikle, Cumhurbaşkanlığı’nın en önemli misyonu sayılan müzakere sürecinde BM’nin 1325 sayılı kararı ile tüm üye devletlere yaptığı çağrıyı dikkate alacağız. Nisan 2015’ten sonra ülkemizde sürdürülebilir barışa ulaşmak için yürütülecek tüm çalışmalarda ve oluşturulacak tüm mekanizmalarda kadınların karar alma düzeylerinde sadece nicelik olarak değil kadın perspektifinin nitelik olarak daha fazla temsil edilmesi sağlayacağız.

Bunun için bir stratejik plan hazırlayacak bu konuda kararlı bir tutum sergileyeceğiz. Barışın tesis edilemediği koşullardaki zorluklarla en fazla karşı karşıya kalan kadınlarımızın, bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için yürütülen çalışmalara aktif katılımı ve katkısı büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımızın, “bizim adımıza bizim için konuşuluyor” demeyeceği koşulları hep birlikte oluşturacağız”

“KADIN ÇALIŞMA GRUBU”

Siber, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturacakları  Kadın Çalışma Grubu’nun müzakere süreci yanı sıra  hayatın her alanında kadınların etkin biçimde katkı yapabileceği koşulların yaratılması hedefiyle çalışacağını, kadınların daha görünür ve etkin olmasını sağlayacaklarını söyledi.

“Kadın Çalışma Grubu kapsamında oluşturacağımız Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Tüm Ana Programlara Dahil Edilmesi İnisiyatifi, toplum cinsiyet eşitliğinin ülkemizdeki tüm politika üretim süreçlerine entegre edilmesini sağlamak üzere çalışmalar yürütecektir” diyen Siber, bu inisiyatif farkındalığın artırılması yanında, hali hazırda yürürlükte olan mevzuat ve programları gözden geçirerek eksikliklerinin giderilmesi için somut öneriler hazırlayacağını anlattı.

Siber, Kadın Yetkilendirme İnisiyatifi’nin ise, özellikle ekonomik anlamda dezavantajlı gruplar arasında sayılan kadınların yeni üretim alanlarında ekonomik ve ticari projeler geliştirmesi ve mali destek elde etmesi için çalışacağını, eğitimler vererek, olanaklar yaratıp kadınlara  yollar açacağını ifade etti.

Siber, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yaratıcı İnisiyatifi’nin ise Kadın Çalışma Grubu’nun ilgi alanına girebilecek farklı yeni konuları saptayacağını, çalışma grubunun yürüteceği çalışmaların çeşitlendirilmesine katkıda bulunacağını kaydetti.

“8 Mart’ta ve tüm diğer günlerde, eşitlik ilkesinin yaygın şekilde anlaşılması ve tüm uygulamalara yansıtılması için hepimize büyük görevler düşüyor” diyen Siber Nisan ayından sonra  Cumhurbaşkanlığı’nın  bu sorumluluğun sözcüsü ve uygulayıcısı konumunda olacağını belirtti.
Siber, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tüm halkımızı bu sorumluluğu paylaşmaya ve birlikte geliştirmeye davet ederim” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.