1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KADIN KENDİ RIZASI İLE ÇALIŞABİLİR”
“KADIN KENDİ RIZASI İLE ÇALIŞABİLİR”

“KADIN KENDİ RIZASI İLE ÇALIŞABİLİR”

Kendi rızası ile vücudunu satan kadınların ayrı tutulması gerek...

A+A-

 

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, kendi rızası ile vücudunu satan kadınların ayrı tutulması gerektiğini; devletin mafyatik yollarla çalıştırılan kadınların bulunduğu kulüplere yönelmesi gerektiğini vurguladı.

Son günlerde ülke gündemine oturan gece kulüpleri konusunda, Toplumcu demokrasi Partisi Milletvekili Mehmet Çakıcı’dan da bir açıklama geldi. Ada TV Haber Merkezi’ne açıklamalarda bulunan Mehmet Çakıcı, mafyatik şekillerle, kadınların zorla çalıştırılması ve pasaportlarına el konulmasının, engellenmesi gerektiğini ifade ederken; kendi rızası ile çalışan kadınların ise ayrı tutulması gerektiğini vurguladı.

Hayatlarını, vücutlarını satarak kazanan kadınların tarihinin, neredeyse insanlık tarihi kadar eski olduğunu ifade eden TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, bunun yeni veya Kıbrıs’a özgü bir durum olmadığını; dünyanın her yerinde var olan bir meslek olduğunu ifade etti. Çakıcı, kadınların vücutlarını diledikleri gibi kullanmasının, yine kadınların kendilerine ait bir tasarruf olduğuna işaret etti.

“MAFYATİK EYLEMLERİN OLDUĞU KULÜPLER KAPATILMALIDIR”

Ülkede konuya bakılan farklı bir perspektif olduğuna da dikkat çeken Çakıcı, bazı gece kulüplerinde kadınların zorla tutulduğu ve pasaportlarına el konulduğu şeklinde duyumlar aldıklarını kaydetti. Gece kulüplerinde kadın ticaretine katılmak ile diğer eğlence mekanlarının birbirlerinden ayırılması gerektiğine de işaret eden Mehmet Çakıcı, kadın ticaretinin; mafyatik eylemler ile yürütüldüğü gece kulüplerinin kapatılması gerektiğinin altını çizdi.

Bu tür kulüplerde, insan hakları ihlallerinin var olduğuna ve kadınların zorla tutularak, pasaportlarına el konulduğuna dikkat çeken TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, üzerinde durulması gereken noktanın bu olduğunu belirtti.

“ONLARA DA SAYGI DUYMAK GEREKİR”

Öte yandan, kendi rızası ile kendi vücudunu satan kadınlar için ise “onlara da saygı duymak gerekir” ifadesinde bulunan Mehmet Çakıcı, “bu onların kendi bilecekleri iştir” dedi. Kadın trafiği ve rızasız kadın ticareti konusunda ise derhal bir tedbir alınması gerektiğini yineleyen Çakıcı, bu kadınların korumaya alınması gerektiğini vurguladı.

“ESAS KADINLARIN HAYATI DENETLENMELİDİR”

Ülkedeki yasaların da, konu ile ilgili doğru orantılı bir şekilde güncellenmesi gerektiğini kaydeden Mehmet Çakıcı, “Bir taraftan fuhuş yasak deniyor. Öte yandan devlet kontrol yapıyor. Bunun da değiştirilmesi gerekiyor” dedi. Denetim konusuna da değinen Çakıcı, kimlerin fuhuş yaptığının değil, bu kadınların içinde bulundukları durumların denetlenmesi gerektiği olduğuna işaret etti.

Bu noktada da polise önemli görev düştüğünü ifade eden TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, yine hükümetin de bunu bir devlet politikası haline getirmesi gerektiğini; konu ile ilgili başıboş bir durumun var olduğunu açıkladı. Sözlerinin sonunda Mehmet Çakıcı, ülkede insan hakları konusunda genel bir gerilik olduğunu ve bunun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum