1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kadın Libidosunun Yükselten O ilaç!
Kadın Libidosunun Yükselten O ilaç!

Kadın Libidosunun Yükselten O ilaç!

Erkeklerden sonra kadınlara da müjde!

A+A-

Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) yıllar süren tartışmalardan sonra kadın Viagrası olarak nitelendirilen ve kadın libidosunu yükseltmeye yardımcı olduğu belirtilen ilacın piyasaya çıkmasına sonunda izin verdi.

FDA’dan yapılan açıklamaya göre, 24 kişiden oluşan uzmanlar kurulu 6 olumsuz oya karşı 18 evet oyuyla "Sprout Pharmaceuticals" adlı firma tarafından üretilen ilacın piyasada satılmasına onay verdi.

ŞARTLI ONAY VERİLDİ

Ancak onay şartlı olarak çıktı. Buna göre FDA muhtemel risklerin ilacın prospektüsünde açık bir şekilde belirtilmesi dışında, doktor eğitimi ve satış sonrası araştırma yapılması gibi şartlar eklenmesini tavsiye etti. İlacın alkolle olumsuz etkileşim, bayılma ve düşük tansiyon gibi yan etkileri bulunuyor. Ancak FDA doktor eğimiyle alınması kaydıyla, cinselliğe ilgisini kaybeden kadınlara "şans verilmesinin" uygun olduğuna karar verdi.

4'ÜNCÜ BAŞVURUDA KABUL EDİLDİ

İlacın kadın libidosunu yükselttiğini öne süren Sprout adlı üretici firma, 2010’dan bu yana yaptığı üçüncü başvuruda da "ilacın vaat ettiği etkileri göstermediği ve yan etkileri yüzünden faydasından çok zararı olduğu" gerekçesiyle ret cevabı aldıktan sonra, dördüncü başvurusunda olumlu yanıt almış oldu. Sprout firması ise ilacın cinsiyetçi önyargılar nedeniyle engellendiğini öne sürmekteydi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.