1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Kadın mı aldatır erkek mi?
Kadın mı aldatır erkek mi?

Kadın mı aldatır erkek mi?

Kadın mı aldatır erkek mi?

A+A-

Geçen hafta Nefise Karatay’ın eşi Yusuf Day’ın Bodrum’da Esra-Ceyda Ersoy kardeşlerle görüntülenmesi, “ihanet” konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Peki ne oluyor da mutlu giden bir ilişkinin emniyet kilidi bir anda çözülüyor, çiftler kendini farklı arayışların içinde buluyor? Hafta Sonu dergisi, Day olayından yola çıkarak “ihanet” konusunu masaya yatırdı, akıllardaki soruları hem uzmanlara hem de ünlü simalara sordu: Kadın mı aldatır, erkek mi? İhanet neden olur?

1-415.jpgGün geçmiyor ki yeni bir aldatma haberi basına yansımasın. Geçtiğimiz günlerde Nefise Karatay ile evli olan işadamı Yusuf Day’ın bir arkadaşıyla birlikte, “Cicişler” lakaplı Esra ve Ceyda Ersoy’la görüntülenmesi, magazin gündeminde bomba etkisi yarattı. Haliyle gözler iki hafta önce doğum yapan Karatay’a çevrildi. Ünlü sunucu, kısaca eşine çok güvendiğini söyleyip konuyu kapattı.

2-244.jpg

Diğer yandan, geçtiğimiz günlerde bir magazin programına konuk olan Ebru Şallı da “Kadınlar daha çok aldatıyor ama belli etmiyor” diyerek konuya başka bir boyut kazandırdı. Bu gelişmeler sonrası bir “ihanet” dosyası açmak kaçınılmaz oldu!

İHANETİN SEBEBİ  HERKESE GÖRE FARKLI

Uzmanlara göre, kadınlar duygusal boşluğa düştüğünde, erkekler ise daha içgüdüsel olarak aldatıyor. Kadınların, ilişkilerinde yoksun bırakıldıkları romantizmi, heyecanı ve duygusal boşluğu tamamlamak için, erkeklerinse daha çok anlık tatmin duygusuyla aldattığı söyleniyor.
Peki bu sorunun gerçek yanıtı ne? İşte Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak ile Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz’ün konuyla ilgili yorumları...

4-069.jpg

AŞKIM KAPIŞMAK:  ALDATAN KADINDIR, ERKEK DEĞİL!

Sadakatsizliğin insanların doğasında olduğuna dikkat çeken Aşkım Kapışmak, kadının aldatma sırasında işe duygusunu da kattığını söylüyor. Erkeklerin ise yüzde 90 cinsel ilişki için ihanet ettiğini belirten Kapışmak, şöyle devam ediyor:
“Aşkla cinsellik bir araya geldiğinde aldatma olur. O yüzden aldatan kadındır, erkek değil. Sadece cinsel ilişki kurulduğunda bu aldatmaya girmiyor. Evlilik, sevgili anlaşmaları önce ruhen yapılır, cinsellik ikinci plandadır. Erkekler ikinci plandakiyle ilgili sorun yaşıyorlar. Kadınlar ise asıl anlaşmayla ilgili sorun yaşıyor. Uzun süre ilgi görmeyen, kocasından umudu kesmiş kadınlar aldatıyor. İlgi görmüyorsa iki sene sonra dışarı bakmaya başlıyor. Aldatılmış kadınlar da intikam almak için aldatıyor. Seksüel enerjisi yüksek kadınlarda da meyil var.”
Kadınların aldatırken iz bırakmadığını vurgulayan Kapışmak, kadın beyninin tasarım bölümünün çok geliştiğini ve bu nedenle her adımını planlı attığını belirtiyor: “Kadın daha organizasyonel düşünür; ‘Gideyim yatayım’ demez. Hemen yatmak istemez zaten. O yüzden de iz bırakmaz. Erkek aldatacaksa bodoslama girer olaya. Erkek hiperaktifleşmeye başlar. Tutarsız davranışlar sergiler, bir anda değişir...”

5-036.jpg

İLKİM ÖZ: KİŞİLİK BOZUKLUĞU OLAN ERKEK ALDATIR

İlkim Öz, erkekleri aldatmaya iten nedenleri sıralarken çarpıcı bir tespitte bulunuyor. Çok aldatan ve çok fazla kadınla birlikte olan erkeklerin gizli eşcinseller olduğunu savunan Öz, çapkınlığın cinsel kimliği örtbas etmek için kullanıldığını iddia ediyor:
“Davranış ve kişilik bozukluğu olan erkekler aldatır. Hiperaktif erkekler, tek eşli olamazlar. Kompleksli erkekler, kendilerini ispat için sürekli aldatırlar. Gizli eşcinseller, eşcinselliklerini örtmek için aldatırlar. Böylelikle bilinçaltlarında, topluma ve eşlerine karşı ‘tam bir erkek’ oldukları mesajını verirler. En çok da eşleriyle mutlu olamadıklarında, cinsel açlık yaşadıklarında aldatırlar. Bir de eşiyle mutlu olsa da, değişiklik olsun diye paralı ilişkiler yaşayan yani eşlerini fahişelerle aldatan erkekler vardır. Onlar bu durumu ihanetten saymazlar. Ancak benim en önemli tespitim şudur; erkek birden fazla kadınla birlikte oluyorsa, sürekli bir hovardalık sürecindeyse, cinsel kimliğinde bir sıkıntı var demektir. Eşcinselliğini örtmek için kadınları kullanıyordur.”
Kadınlarınsa eşlerinden ilgi görmedikleri zaman aldattıklarını söyleyen Öz, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Kişilik ve davranış bozuklukları yine devreye giriyor. Ancak kadınlar daha çok uzun zaman ilgi, sevgi ve cinsellik görmedikleri zaman aldatıyorlar. En çok da aşık oldukları zaman...”
Öz, aldatılmanın, kadınlar ve erkekler üzerindeki farklı psikolojik yansımalarını da şu sözlerle özetliyor: “İhanete uğrayan kadın yıkılır, çöker, depresyona girer, erkeklere karşı güvensizlik geliştirir. Ruhunun onarılması zaman alır. İhanete uğrayan erkek ise, savunma mekanizmalarını devreye sokar; ‘Yok canım isteyerek yapmamıştır’, ‘Bunalımdaydı o yüzden’ gibi gerekçeler üretir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.