1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KADIN SANATÇILAR BULUŞMASI...
KADIN SANATÇILAR BULUŞMASI...

KADIN SANATÇILAR BULUŞMASI...

“II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması”

A+A-

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin himayelerinde 9 – 15 Mart tarihleri arasında Girne’de düzenlenen “II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması”na katılan sanatçıların eserlerinden oluşan resim sergisi Girne Halk Kütüphanesi’nde açıldı.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre sergiyi, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Proje Koordinatör ve Küratörü İpek Denizli Karagöz ile Etkileşimli Drama Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Elçin Altan açtı.

Sergide KKTC, Belçika, Türkiye, Bosna, Slovenya, Hindistan ve Ukrayna’dan 13 sanatçının 2’şer eseriyle birer video art çalışması yer aldı.

Sergi, 20 Mart’a kadar mesai saatlerinde gezilebilecek.

Proje Koordinatör ve Küratörü İpek Denizli Karagöz etkinlikte yaptığı konuşmada, Kadın Sanatçılar Buluşması etkinliğinin nasıl ortaya çıktığını anlatarak, projeye katkı koyanlara teşekkür etti.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp  da, daire olarak ülkede kültürel ve sanatsal faaliyetlerin geliştirilerek yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirterek,  bu amaçla birçok faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Tunçalp, Daire bütçesi çerçevesinde sanatçıların özellikle uluslararası içerik taşıyan projelerini desteklediklerini kaydetti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise, belediye hizmetleri yanı sıra kültür sanatın gelişmesine de ellerinden gelen katkıyı koyacaklarını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.