1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KADIN VE GENÇLER, SİYASİ MALZEME!
KADIN VE GENÇLER, SİYASİ MALZEME!

KADIN VE GENÇLER, SİYASİ MALZEME!

Gençleri ve kadını rant sağlamak adına siyasi malzeme yapmayı alışkanlık haline getirmiş...

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Gençlik Meclisi, “gençleri ve kadını rant sağlamak adına siyasi malzeme yapmayı alışkanlık haline getirmiş, sembolleştirmekten kaçınmayan tüm zihniyetlerin” karşısında olduğunu belirtti.

BKP Gençlik Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamada, demokratik karar mekanizması ve çoğulcu yapısı olduğunu savunan başta siyasi partiler olmak üzere tüm organların tutarlılıklarını sorgulaması ve bunu halkına yüzü dönük olarak yapabilmesinin bir zaaf değil aksine bir erdem olduğunu benimsemesi gerektiği kaydedildi.

BKP Gençlik Meclisi’nin eleştiriyi ve farkındalığı bir diğer noktaya taşıyıp eylemleştirmenin aciliyetine dikkat çekmek istediği yer alan açıklamada, “Çünkü gelecek sadece ve sadece bugünü yaşayanlarındır” ifadesine yer verildi.

Hükümetin eleştirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bizlerin bu değerlendirmeleri yapmaktaki amacımız ise geçtiğimiz günkü kabine değişikliğinde bakan olarak atanan isimlerin siyasi duruşunu ve niteliğini tartışmaktan ziyade, Başbakan Ömer Kalyoncu'nun konu ile ilgili basına verdiği demeçlerin samimiyetsizliğine tepki koymaktır. 'Kabine'nin gençleştirilmesi' adı altında parti içerisindeki kişisel iktidar savaşlarına ve AKP Hükümeti'nin adamız üzerindeki gelecekteki yaptırımlarını kolaylaştırmaya yönelik atılan bu adıma kılıf uydurulmaktadır. 'Halk' için ve 'Toplum' için siyaset, parti bünyesindeki kişilerin yaşına, cinsiyetine ve ırkına bakılmaksızın bir göreve uygun görülebilmesi için 'en nitelikli' olması öngörülmelidir. Yıllardır keyfi bir şekilde yapılan kabine değişimi bugün özellikle eğitimde karşılaştığımız istikrarsızlığın en büyük sebebidir. CTP-BG'in  2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir insanın cinsiyeti üzerinden avantaj sağlamaya çalışmasının başarısızlığı üzerinden çok geçmemişken bir kez daha parti çıkarları için  ılımlı pozitif ayrımcılık algısı yaratmaya çalışması ise ağır bir tutumdur. Birleşik Kıbrıs Partisi Gençlik Meclisi olarak gençleri ve kadını rant sağlamak adına siyasi malzeme yapmayı alışkanlık haline getirmiş, sembolleştirmekten kaçınmayan tüm zihniyetlerin karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.