1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KADINDA TOPUKLU AYAKKABI GÖREN ERKEKLER...
KADINDA TOPUKLU AYAKKABI GÖREN ERKEKLER...

KADINDA TOPUKLU AYAKKABI GÖREN ERKEKLER...

KADINDA TOPUKLU AYAKKABI GÖREN ERKEKLER...

A+A-

Fransa'da yapılan bir araştırma, kadınların topuklu ayakkabı giymesinin erkek davranışları üzerindeki etkilerini ortaya koydu. Independent gazetesinde, sosyolojik bir araştırmaya dayandırılarak verilen bir haberde “erkeklerin, düz ayakkabı giyen kadınlara kıyasla topuklu ayakkabı giyen kadınlara daha iyi ve daha yakın davrandıkları” yazıyor.

Haber, Fransa’da Bretagne-Sud Üniversitesi’nin yaptığı araştırmanın sonuçlarını aktarıyor.

Araştırma kapsamında, 19 yaşındaki bir kadın anketör üzerindeki kıyafeti değiştirmeden, farklı zamanlarda hem topuklu ayakkabılarla, hem de düz ayakkabılarla yoldan geçen erkekleri durdurup cinsiyet eşitliğiyle ilgili anket soruları sormak istedi.

Topuklu ayakkabılar büyük oranda etkili. Kadının ayağında 9 cm yüksekliğinde topuklu ayakkabı varken yoldan geçen erkeklerin yüzde 83'ü soruları yanıtlamak için durdu. Kadının ayağında düz ayakkabılar varken ise duran erkeklerin oranı yüzde 46,7 oldu. Araştırma için Breton bölgesinde yoldan rastgele geçen 180 erkek ve 180 kadın seçildi. Soruları yanıtlamak için duran kadınların oranının ise, anketörün ayakkabı tercihine göre değişmediği görüldü.

Bir diğer deneyde de, topuklu ayakkabı giyen kadının bilerek yere düşürdüğü eldivenleri almak için yaklaşan erkeklerin oranının da yüzde 50 olduğu tespit edildi.

Davranış bilimleri araştırma görevlisi Nicolas Gueregen, erkeklerin tavırlarının kadınların giydiği ayakkabıya göre değiştiğini belirtip “Kadınların yüksek topukları erkek davranışları üzerinde güçlü bir etki yaratıyor. Basitçe söylemek gerekirse, (yüksek topuklar) kadınları daha güzel yapıyor” dedi. Independent gazetesi araştırmayla ilgili Fransız sosyolog Jean-Claude Kaufmann’ın da görüşüne yer veriyor.

Araştırma ekibinde bulunmayan Kaufmann verileri şöyle değerlendiriyor:

“Çok küçük bir kesit üzerinde yapılmış olsa da, araştırma sonuçlarının çok açık ve tutarlı olması itibarıyla önemli.”

“Cazibe ilişkisi açısından bakıldığında erkekler, topuklu ayakkabı giyen bir kadını daha uzun göründüğü ve ince topuklarla, açılan düğmelerle cinsel açıdan kendine güvenli, kendinden emin havası olduğu için çekici bulur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.