1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KADININ VÜCUDUNDA 36 BIÇAK DARBESİ VAR
KADININ VÜCUDUNDA 36 BIÇAK DARBESİ VAR

KADININ VÜCUDUNDA 36 BIÇAK DARBESİ VAR

Kadının vücudunda 36 bıçak darbesi var

A+A-

İmam nikahlı eşi Gamze Pehlivan’ı önceki gün defalarca bıçaklayarak öldüren ve üzerine benzin döküp ateşe veren Suat Aşır, Serap Şen isimli kişinin 10 gündür sürekli olarak kendisini arayarak “karın seni aldatıyor” diye kışkırttığını iddia etti. Otopsi raporu ise dehşet verici bir sonucu ortaya çıkardı

Emine UYSAL

İmam nikahlı olduğu 35 yaşındaki Gamze Pehlivan’ı, önceki gün Haspolat’taki Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) kampusunda defalarca bıçaklayarak ve üzerine benzin döküp ateşe vererek öldüren Suat Aşır dün mahkemeye çıkarıldı.

Suat Aşır, mahkemede, “Bu olayla ilgili anlatamayacağım derecede pişmanım. Olayı azmettiren Serap Şen’dir. 10 gündür bana ulaşıp, sürekli ‘Karın seni aldatıyor’ dedi. Her gün, her gün bana bunu söyledi” dedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzuruna çıkarılan zanlı Suat Aşır, “Avukatım yok. Avukat tutacak durumum yok. Devletten avukat rica ediyorum” diyerek, avukat talebinde de bulundu.

Yargıç Reynar, zanlı Suat Aşır’a bu talebinin yargılama aşamasında değerlendirileceğini belirtti.

Gamze Pehlivan’ın hamile olduğuna dair bir iddia da yer almıştı ancak yapılan otopside hamile olmadığı anlaşıldı. Otopside Gamze Şen’in vücudunda 36 bıçak darbesi olduğu ortaya çıktı.

Serap Şen, cinayet anında da olay mahallindeydi

Cinayet anında, Gamze Pehlivan’la birlikte olan Serap Şen’in cinayeti azmettirdiği iddiası üzerine Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, polise, bu yönde de araştırma yapılması direktifini verdi.

Serap Şen, cinayet mahallinde polise, katilin Suat Aşır olduğunu söylemiş ve zanlının yakalanmasına yardım etmişti.

Defalarca bıçaklayıp, üzerine benzin dökerek, ateşe verdi

“Taammüden adam öldürme”, “Kanunsuz bıçak taşıma”, “Şiddet tehdidi”, “Zorla adam kaçırma” suçlamalarıyla gözaltına alınan Suat Aşır, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Savcı İlhan Damdelen, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan Müfettiş Muavini Durmuş Aydın’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Aydın, adada turist statüsünde olan Ankara doğumlu zanlı Suat Aşır’ın 20

Nisan’da saat 13.55’te Haspolat’ta UKÜ İşletme Binası önünde hediyelik süs eşyası satan Gamze Pehlivan’ın vücudunun çeşitli yerlerine toplam uzunluğu 43 santim olan siyah saplı bıçağı defalarca sokup, bir buçuk litre pet şişe içindeki benzini kadının üzerine döküp ateşe vererek, yanıp ağır yaralanmasına neden olduğunu anlattı.

Müfettiş Muavini Durmuş Aydın, zanlı Suat Aşır’ın olay mahallinden koşarak ayrıldığını ve Lefkoşa-Gazimağusa anayoluna çıkıp Rapa LTD’e ait Fehmi Ummak’ın yönetimindeki araca binip, bıçağı göstererek, oradan ayrılmasını sağlayıp, Lefkoşa’da Şehit Hüseyin Ruso Caddesi’nde inip, bıçağı da indiği yere bıraktığını kaydetti.

Gamze Pehlivan’ın devlet hastanesi ambulansıyla acil servise kaldırıldığını ve aldığı yaralara bağlı olarak vefat ettiğini belirten Aydın, oluşturulan polis ekipleriyle olayın çok yönlü soruşturulmaya başlandığını anlattı.

“Gönüllü ifade verip, suçlarını kabul etti”

Müfettiş Muavini Durmuş Aydın, zanlının aynı gün yakalandığına dikkat çekip, gönüllü ifade vererek, suçlarını kabul ettiğini kaydetti.

Dün saat 12.45’te mahkemede şahadet veren Aydın, mahkemeden otopsi emri alındığını ve otopsinin kendisi mahkemedeyken de devam ettiğini ve otopside diğer polis mensuplarının olduğunu aktardı.

“Vücudunda öldürücü yaralar ve ikinci derece yanık izleri var”

Müfettiş Muavini Durmuş Aydın, Gamze Pehlivan’ın vücudunda öldürücü nitelikte birçok kesici, delici alet yarası olduğuna ve yüz, omuz ve sırt bölgesinde de ikinci derece yanık olduğuna dikkat çekti.

Aydın, otopsi raporunu beklediğini belirterek, meselenin ciddiyetine vurgu yapıp, zanlının suçunu itiraf ettiği ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını kaydetti.

Tanık ifadelerinin oldukça önem arz ettiğine dikkat çeken Aydın, zanlının olay mahalline geliş ve kaçış güzergâhının araştırılacağına değindi.

Müfettiş Muavini Durmuş Aydın, zanlının tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı: Ceza Yasası’nın en ağır suçuyla methaldar

Savcı İlhan Damdelen, zanlı Suat Aşır’ın Fasıl 154 Ceza Yasası’nın en ağır suçuyla methaldar olduğuna vurgu yaptı. Zanlının serbest kalması halinde tahkikatı olumsuz etkileyeceğine değinen Damdelen, tutukluluğunun devamını istedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, suçun ciddiyetine vurgu yapıp, zanlının tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

PGM otopsi sonucunu açıkladı

Öte yandan, Polis Genel Müdürlüğü, dün yapılan otopsi sonucunda Gamze Pehlivan’ın ölüm sebebinin, “delici/kesici alet yarası sonucu oluşan iç organ ve büyük damar kesilmesi neticesinde gelişen iç ve dış kanama” sonucu olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Otopside Gamze Şen’in vücudunda 36 bıçak darbesi olduğu ortaya çıktı. Polis, Gamze Pehlivan’ın iddia edildiği gibi hamile olmadığını belirtti.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.