1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KADINLAR 20 BİN, ERKEKLER SADECE 7 BİN
KADINLAR 20 BİN, ERKEKLER SADECE 7 BİN

KADINLAR 20 BİN, ERKEKLER SADECE 7 BİN

Kadınlar, güncel yaşamda 20 bin kelime kullanabilecek güce sahipken, erkekler sadece ortalama 7 bin kelime kullanabiliyor.

A+A-

Kadınlar, güncel yaşamda 20 bin kelime kullanabilecek güce sahipken, erkekler sadece ortalama 7 bin kelime kullanabiliyor.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen 15’nci Ulusal Anatomi Kongresi’nde konuşan Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakül, "Konuşmada kadınların üstünlüğü var. Güncel yaşamda da bunu açık bir şekilde görebilirsiniz. Kadınlar 20 bin kelime kullanabilecek güce sahipken, erkekler ortalama 7 bin kelime kullanabiliyor" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15'nci Ulusal Anatomi Kongresi düzenlendi. Kongreye katılan İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakül, 'Kadın ve Erkek Beyni Gerçekten Farklı mı?' konulu konuşmasında katılımcılara bilgi verdi. Kadın ve erkeğin yapısal olarak birbirinden tamamen farklı olduğunu belirten Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakül, "Kadın ve erkek eşitliği sosyal ve hukuksal anlamda evet, ama anatomik ve fizyolojik açıdan hayır" dedi.

ZEKİLER DEĞİL AKILLILAR KAZANIYOR

Zekanın önemli olmadığını belirten Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakül, "Bizim için önemli olan akıl. Çünkü hayatı zekiler değil, akıllılar kazanıyor. Aklı da zekanın kullanılan şekli olarak tanımlıyoruz. Bayanlar 2 beyin yarı küresini aynı anda kullanabilecek güce sahipler. Erkekler genelde tek yarım küreyi kullanıyor. Bunun için erkekler aynı anda hem duygusal hem de mantıklı olamıyor. Ani gelişen olaylarda ya tam duygusal, ya da tam mantıklı oluyor. Ama bayanlar 2 yarım kürelerini de aynı anda eşit miktarda kullanabilme gücüne sahip oldukları için aynı anda hem duygusal, hem mantıklı olabiliyorlar" diye konuştu.

KADINLAR DOĞRU KARARLAR VEREBİLİYOR

Özellikle uzun süreli verilmesi gereken kararlarda kadınların erkeklere oranla çok daha doğru kararlar verebildiğini ifade eden Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakül, şunları söyledi: "Kadınlar sol beynini, erkekler de sağ beynini kullanıyor. Bu nedenle erkekler matematik işlerinde kadınlardan daha iyiler. Yapboz, takma, tamirat işlerinde daha iyiler. Mimarların ve mühendislerin çoğunluğunun erkek olması bu nedenledir. Daha iyi araba sürebilmemiz, daha iyi park yapabilmemiz, bir yere giderken çevremizi daha iyi görmemiz nedenleri budur. Ama aynı yolu geri dönüşte erkek şaşırsa bile kadın şaşırmaz. Çünkü kadınlar beyinlerinin 2 tarafına da yazmıştır. Konuşmada kadınların üstünlüğü var. Güncel yaşamda da bunu açık bir şekilde görebilirsiniz. Kadınlar 20 bin kelime kullanabilecek güce sahipken, erkekler ortalama 7 bin kelime kullanabiliyor.”

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.