1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kadınlar hoşlandıklarını nasıl belli ederler?
Kadınlar hoşlandıklarını nasıl belli ederler?

Kadınlar hoşlandıklarını nasıl belli ederler?

Bir kadının bir erkekten hoşlandığını anlamak çok da zor değildir çünkü kadınlar dışarıya hoşlandığını belli eden birçok sinyal verir.

A+A-

Bir kadının bir erkekten hoşlandığını anlamak çok da zor değildir çünkü kadınlar dışarıya hoşlandığını belli eden birçok sinyal verir. İşte bu sinyallerden bazılarını Uzman Psikolog Melis Dikan sıraladı.

VÜCUT DİLİ: Kadın bir erkeğin karşısında olduğunda bedeninin pozisyonu ona dönüktür. Yani omuzlarının pozisyonu ve dizleri erkeğe doğru bakar. Eğer o sırada sohbet ediyorlarsa, kadın erkeğe doğru eğilerek konuşmaya başlar. Onun dediklerini yoğun bir ilgiyle dinlediğini belli etmeye çalışır. Bu durum her zaman kadının erkeği dikkatli dinlediği anlamına gelmeyebilir. Ancak kadın sohbeti devam ettirmek adına sorular sorar ve cevapları heyecanla dinlemeye başlar. Konuştukları konu hakkında oldukça meraklı gözükür. Gözlerini erkeğin gözlerinden ayırmaz. Karşısındaki erkeğe karşı sürekli gülümser. Tüm ilgisi o erkeğe yönelmiştir, sanki etrafta başka kimse yokmuş gibi davranır. Erkeği sorularıyla tanımaya çalışır. Erkeğin hayatına dair sorular sorar.

SAÇLARIYLA OYNAMASI: Kadınların gülümserken aynı zamanda saçlarıyla da oynamaya başlaması hoşlandığının bir göstergesidir. İstemsiz bir şekilde saçlarıyla oynamaya başlarlar. Saçlarını parmaklarına dolamaya başlarlar.

BAKIŞLAR: Kadınlar hoşlandıklarını bakışlarıyla da belli ederler. Bunu kimi zaman kaçamak bakışlarla kimi zaman da uzun uzun bakışlarla gösterirler. Bu kaçamak bakışlar nasıldır? Erkeğin ona bakmadığı anlarda, kadın ona bakar ve sonrasında göz göze geldiğinde ise gözlerini kaçırır. Aslında kadının amacı göz göze gelmektir.

DAHA ÇOK ZAMAN GEÇİRME İSTEĞİ: Hoşlandığı erkekle birlikte daha çok zaman geçirebilmek için bahaneler üretir. Bunun yanı sıra hiç ummadığı anda erkeğin karşısına çıkar ve tesadüfmüş gibi davranır. FİZİKSEL TEMAS: Fiziksel temas da önemli bir göstergedir. Kadınlar hoşlandıkları erkeklerin kollarına, omuzlarına dokunurlar. Bu dokunuşlar kısa sürelidir. Bazen de istemsiz şekilde dokunabilirler. Tüm bu belirtilerin dışında kadınların hoşlandıklarını belli ettikleri farklı davranışlar da bulunur. Kadınlar arasında bu belirtiler kişiden kişiye göre değişebilir. Örneğin, bir kadın hoşlandığını daha çok vücut diliyle belli ederken, başka bir kadın konuşmalarıyla belli eder. Önemli olan kadınların bir erkekten hoşlandıkları zaman dışarıya verdikleri sinyalleri doğru bir şekilde anlayabilmektir. Bunu anlamaya çalışırken çok hızlı davranmamaya özen göstermek gerekir. Unutulmamalıdır kadınlar hoşlandıklarını mutlaka belli ederler.

Çift ve Aile Terapisti Uzm. Psk. Melis Dikan

 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.